Welke opleiding volg je?
Informatie

Actuele informatie over de demonstraties vind je op uva.nl/demonstratiesExterne link.

Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Informatie

Actuele informatie over de demonstraties vind je op uva.nl/demonstratiesExterne link.

KL-APP

Laatst gewijzigd op 29-02-2024 15:34
In KL-APP vind je als student Geneeskunde de informatie die je tijdens je coschappen nodig hebt; het rooster, adresgegevens, de planning en contactgegevens van je coschappenplek.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Coschapsplanning

Uiterlijk 3 maanden vóór de start van jouw klinische programma komt de planning van jouw coschappen van masterfase 1 in KL-APPExterne link te staan. De indeling van masterfase 2 volgt 3 maanden voor de start van masterfase 2 en die van masterfase 3 volgt 3 maanden voor de start van die fase. 

Eén van de uitgangspunten van de master Geneeskunde Epicurus is dat de coschappen per cluster zoveel mogelijk in dezelfde instelling of hetzelfde ziekenhuis worden ingepland. De clusters zijn:

 • Dermatologie, Interne Geneeskunde en Heelkunde
 • Oogheelkunde, Neurologie en Psychiatrie
 • Gynaecologie/Verloskunde en Kindergeneeskunde

Je krijgt minimaal 1 cluster toegewezen, waarvan je de coschappen op dezelfde locatie loopt. Loop je je coschappen van masterfase 1 niet (allemaal) in hetzelfde ziekenhuis? Dan krijg je in masterfase 2 één van de clusters in eenzelfde ziekenhuis toegewezen. Door deze clustering zorgen we voor continuïteit. 

Check KL-APP voor wijziging in planning

De coschapsplanningen zijn altijd onder voorbehoud. Alle wijzigingen in de coschapsplanning staan in KL-APP. Hiervan krijg je automatisch een mail in je UvA mailboxExterne link (of op het door jou in Studielink opgegeven e-mailadres van je voorkeur). Je bent zelf verantwoordelijk voor het in de gaten houden van wijzigingen.

Toegang krijgen tot KL-APP

 • Uiterlijk drie maanden voorafgaand aan de start van jouw coschappen ontvang je een mail vanuit de onderwijsadministratie met inloginstructies.
 • KL-APP hanteert een tweestapsverificatie. Deze extra verificatie gaat via je tiqr-account op je mobiele telefoon. Hiervoor moet je je KL-APP-account éénmalig koppelen aan je tiqr-account via deze linkExterne link
 • Inloggen gaat via coschappenplanning-uva.amsterdamumc.orgExterne link.
 • Nadat je jouw startdata in de master Epicurus toegewezen hebt gekregen, ontvang je automatisch een registratiemail voor KL-APP.
 • Je inlognaam voor KL-APP is jouw UvA-e-mailadres (of het door jou in Studielink opgegeven e-mailadres van je voorkeur) volledig uitgeschreven: b.v.achternaam@student.uva.nl.
 • Je krijgt geen wachtwoord. Dit bepaal je zelf bij het registreren.
 • Na registratie bereik je KL-APP via https://coschappenplanning-uva.amsterdamumc.org/portal/Externe link.                    

Download beoordelingen

 • Als je de master Geneeskunde Curius+ volgt, kun je een volledige download van al je beoordelingen uit KL-APP halen. 
 • Volg je de master Geneeskunde Epicurus, dan vind je je beoordelingen in ScorionExterne link

Na het uitschrijven voor je master heb je nog een maand toegang tot KL-APP. Wil je je beoordelingsformulieren bewaren, exporteer ze dan zelf uit KL-APP. Dit doe je als volgt:

 • Log in in KL-APPExterne link
 • Ga naar Beoordelingen
 • Kies voor de optie Download alle beoordelingen (ZIP)

Geen toegang meer tot KL-APP en vergeten je beoordelingsformulieren te downloaden?
Dan kun je die alsnog bij de Studentenbalie ophalen. Neem daarvoor een identificatiebewijs en een datadrager mee, zodat een baliemedewerker de formulieren daarop kan uploaden.