Informatie

De openingstijden van de UB op 18, 19 en 20 mei kunnen afwijken. Ga naar uva.nl/studieplekExterne link voor actuele informatie.

Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Informatie

Je USMLE-certificaat behalen: als je als arts in de VS wil werken

Laatst gewijzigd op 02-05-2024 16:11
Denk je er over om na het behalen van je master als arts in de VS te gaan werken? Leg dan tijdens je studie vast het USMLE-examen af.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

United States Medical Licensing Examination (USMLE)

Om als arts te kunnen werken in Amerika heb je een United States Medical Licensing Examination-certificaat nodig. Om dit certificaat te bemachtigen moeten diverse examens met goed gevolg worden afgelegd. Het USMLE-examen bestaat uit drie gedeeltes: basiskennis, clinical knowledge en clinical skills. Het eerste gedeelte van dit examen kun je in Nederland doen. Meer informatie vind je op de website van FulbrightExterne link. Daar vind je ook informatie over registratie en de kosten.

Vergoeding van de kosten

De kosten van je USMLE-examen worden vergoed door de opleiding Geneeskunde als je aan bepaalde voorwaarden voldoet.

• het óf USMLE-examen step 1, óf USMLE-examen step 2 tot en met deel 1 Clinical Knowledge (CK) betreft. Deel 2 (Clinical Skills) van step 2 betaal je zelf (klik hierExterne link voor een overzicht van de stappen);
  • je kan aantonen dat je het examen hebt behaald;
  • je als student bij de Faculteit Geneeskunde staat ingeschreven óf kan aantonen dat je meegeloot hebt voor het coschappenpakket Master Geneeskunde AMC (ongeacht de startdatum).

Omdat het maken van het USMLE-examen grote kosten met zich meebrengt, krijg je de helft voorafgaand aan de test vergoed en de overige helft bij het slagen voor het examen. Om je kosten vergoed te krijgen, vul je het declaratieformulier (pdf) in. Het ingevulde formulier mail je samen met een betalingsbewijs en het bewijs van inschrijving voor de test terug naar het International Office (zie contactgegevens onderaan de pagina).

Meer informatie

Meer informatie vind je op de website van USMLEExterne link of bij het International Office.