Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Internationale studentenverenigingen

Laatst gewijzigd op 20-07-2022 15:54
Er zijn verschillende studentenverenigingen met als doelgroep internationale studenten.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

AEGEE

AEGEE (Association des États Généraux des Étudiants de l'Europe) is in Europa vertegenwoordigd in meer dan 220 universiteitssteden en heeft een netwerk van meer dan 17.000 leden. AEGEE-Amsterdam organiseert voor haar ongeveer 550 leden activiteiten op zowel lokaal als Europees niveau. Ze organiseren een wekelijkse borrel, feesten, een gala en barbecues. Voor meer informatie ga je naar de website van AEGEEExterne link.

AIESEC

AIESEC (Association internationale des étudiants en sciences économiques et commerciales) is de grootste door studenten bestuurde organisatie ter wereld. De vereniging is actief in 127 landen en wil de wereld een stukje mooier maken door leiderschapskwaliteiten in studenten te ontwikkelen. Dit doet de AIESEC door uitwisselingen te faciliteren op het gebied van stages en vrijwilligerswerk. Je vindt meer informatie op de website van AIESECExterne link.

ESN (Erasmus Student Network Amsterdam)

ESN is een non-profitorganisatie gerund door studenten die ervoor wil zorgen dat internationale studenten die studeren aan de UvA of de HvA alles uit hun verblijf in Nederland halen. Meer informatie vind je op de website van ESNExterne link.

ISMA (International Students Meetingpoint Amsterdam)

ISMA wordt georganiseerd door Nederlandse Christenen in Amsterdam en richt zich op internationale studenten en academici/onderzoekers die voor hun studie in Nederland zijn. Het doel van de vereniging is om internationale studenten zich thuis te laten voelen in Amsterdam en Amstelveen, ze de kans te geven om nieuwe vrienden te maken en ze de mogelijkheid te bieden om het christendom te leren kennen. Kijk voor meer informatie op de website van ISMAExterne link.