Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Hulp bij academisch schrijven

Laatst gewijzigd op 13-02-2024 18:03
Wil je hulp of advies bij het verbeteren van jouw academische schrijfvaardigheid? De UvA biedt gratis mogelijkheden om je schrijfvaardigheid in het Nederlands of het Engels te verbeteren.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Wil je weten wat academisch schrijven precies inhoudt? Lees dan waar een academische tekst aan moet voldoen.

Zelfstandig aan de slag

Taaltips Nederlands

Heb je direct hulp nodig bij het schrijven van je Nederlandstalige tekst? Kijk op www.taalwinkel.nlExterne link. Daar vind je veel informatie over bijvoorbeeld grammatica, spelling en schrijfstijl. Ook vind je hier informatie over bronvermelding en plagiaat.

MOOC - Beter schrijven in het Nederlands

De UvA heeft een MOOC (Massive Open Online Course)Externe link ontwikkeld die je zelfstandig kan doorlopen om beter te leren schrijven.

  • Leer aan de hand van video’s, voorbeelden en opdrachten hoe je een foutloze, goed gestructureerde tekst in de juiste stijl schrijft. De modules zijn ook los te volgen.
  • Als je meer dan 80% van de modules succesvol afrondt, ontvang je een certificaat.
  • De MOOC is alleen beschikbaar in het Nederlands.

Taaltips Engels

Professionele begeleiding

Het Schrijfcentrum biedt gratis cursussen, workshops en individuele begeleiding voor alle UvA-studenten. De ondersteuning is in het Nederlands en Engels beschikbaar.

Individuele begeleiding

Het Schrijfcentrum biedt individuele ondersteuning bij het schrijven van een paper, verslag, essay of scriptie. De begeleiding wordt gegeven door schrijftutoren, dit zijn ouderejaarsstudenten die goed kunnen schrijven en getraind zijn in het geven van begeleiding.

Let op: het Schrijfcentrum biedt geen redigeerdiensten aan. Een schrijftutor helpt je om jouw argumenten duidelijk over te brengen, je tekst helder te structureren en je schrijfvaardigheid te verbeteren.

Maak een afspraak voor individuele hulp met een NederlandseExterne link of Engelse tekstExterne link.

Workshops

The Writing Centre organiseert regelmatig workshops over academisch schrijven in het Nederlands en Engels. Hier vind je een overzicht van de workshops in het NederlandsExterne link en EngelsExterne link.

Cursussen

Het Schrijfcentrum biedt cursussen over academisch schijven in het Nederlands en Engels:

Scriptieweek

Het Schrijfcentrum organiseert regelmatig Scriptieweken om studenten die met hun scriptie bezig zijn te ondersteunen. Het doel is om je te helpen met een begin maken, gemotiveerd blijven en focus houden. Door samen te werken met een schrijftutor en een klein groepje medestudenten die ook met hun scriptie bezig zijn, blijf je gemotiveerd om regelmatig en effectief te werken.

Schrijf je in voor de Scriptieweek in het NederlandsExterne link of EngelsExterne link (kies de taal waarin je je scriptie schrijft).