Welke opleiding volg je?
Informatie

De openingstijden van de UB op 18, 19 en 20 mei kunnen afwijken. Ga naar uva.nl/studieplekExterne link voor actuele informatie.

Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Informatie

De openingstijden van de UB op 18, 19 en 20 mei kunnen afwijken. Ga naar uva.nl/studieplekExterne link voor actuele informatie.

Gezondheid en welzijn

Laatst gewijzigd op 20-03-2024 13:15
Tijdens je studie komen er veel uitdagingen en kansen op je pad. Bij de UvA kun je terecht voor hulp en ondersteuning bij jouw gezondheid en welzijn. Bijvoorbeeld bij het omgaan met academische druk, sociale dynamiek of angsten. En voor het verbeteren van je persoonlijke groei of de balans tussen werk, leven en studie. Ook kun je terecht bij de huisarts en tandarts. Ontdek wat bij jou past.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Skills, Studentenleven en Support

De UvA biedt een ondersteuningssysteem voor je welzijn op basis van Skills, Studentenleven en Support. Bekijk de infographic op volledig formaatExterne link, en ontdek wat bij jou past.

Infographic studentenwelzijn_4:3
 • StudieadviseurDe studieadviseur kan helpen bij vragen over je studieprogramma, je planning of persoonlijke omstandigheden die je studie kunnen beïnvloeden.
 • StudentenpsychologenHeb je last van mentale problemen die je belemmeren in je studie? De psychologen van de UvA bieden diverse soorten begeleiding, zoals groepen, workshops, trainingen of gesprekken.
 • VertrouwenspersonenVertrouwenspersonen zijn er voor je wanneer je met ongewenst gedrag te maken hebt. Zij luisteren, adviseren en doorverwijzen.
 • Mentale gezondheid Zit je niet lekker in je vel, ervaar je stress of studieproblemen? Hier vind je een overzicht van alle ondersteuning en hulpmiddelen die de UvA biedt op het gebied van mentale gezondheid.
 • Trainingen, workshops en groepenDe UvA biedt je workshops, cursussen, voorlichtingen en groepen om effectief en met plezier te studeren. Ook om skills te ontwikkelen voor na je studie. Bekijk hier het aanbod.
 • Sporten bij USCZin om te sporten? USC is dé sportschool voor UvA-studenten. Vijf van de 7 USC-vestigingen zijn vlakbij een UvA-campus. En als student sport je heel goedkoop!
 • Huisartsenpraktijk UvAAls student van de UvA kun je je bij Huisartsenpraktijk UvA laten behandelen door huisartsen met specifieke kennis van het studentenleven.
 • Studeren met een functiebeperkingMet een functiebeperking, dyslexie of chronische ziekte heb je misschien speciale voorzieningen en begeleiding nodig tijdens je studie. Lees wat de UvA aan ondersteuning en begeleiding biedt.
 • Begeleid studerenStuderen vraagt tijd, energie en inzet. Last van prestatiedruk, onzekerheid over je resultaten, vroegtijdige uitval of studie-uitstel? Neem deel aan Begeleid Studeren, op locatie of online.
 • StudentendecanenEen studentendecaan van de UvA ondersteunt je bij bijzondere omstandigheden die je studie beïnvloeden, zoals ziekte, familieomstandigheden, financiën en studeren met een functiebeperking.
 • StudieverenigingenStudieverenigingen zijn verbonden aan een of meerdere studies. Zij organiseren inhoudelijke programma's. Vind de jouwe.
 • StudentenverenigingenStudentenverenigingen zijn dé plek om Amsterdam te leren kennen, nieuwe vrienden te maken en alles uit je studententijd te halen.
 • UvA Student Careers CentreHet Student Careers Centre is er voor jouw loopbaanontwikkeling. Je kunt bij hen terecht voor een gesprek over je mogelijkheden, je ambitie en je twijfels, op elk moment in je studie. Neem deel aan een van de evenementen, laat je CV checken, vraag persoonlijk advies van een loopbaanadviseur of laat je inspireren door de online tips voor het vormgeven van jouw carrière. Tot een jaar na afstuderen.
 • SchrijfcentrumExterne linkKun je hulp gebruiken bij het schrijven van academische teksten in het Nederlands of het Engels? Het Schrijfcentrum ondersteunt je gratis.
 • Caring UniversitiesExterne linkCaring Universities biedt wetenschappelijke e-health programma’s aan om je stemming aan te pakken, aan je stress te werken en uitstelgedrag te overwinnen.
 • Cultureel Studentencentrum CREA CREA is het cultureel studentencentrum van de Universiteit en Hogeschool van Amsterdam.