Welke opleiding volg je?
Informatie

Actuele informatie over de demonstraties vind je op uva.nl/demonstratiesExterne link.

Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Informatie

Actuele informatie over de demonstraties vind je op uva.nl/demonstratiesExterne link.

European University: EPICUR

Laatst gewijzigd op 08-03-2024 13:31
De EPICUR European University biedt jou een gratis internationale ervaring die makkelijk met jouw opleiding te combineren is. Je kunt virtueel, fysiek of hybride deelnemen.Meld je aan voor EPICUR vakken 2024-2025 van 6 t/m 27 juni 2024
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
Epicur logo 4:3

We gebruiken cookies

Accepteer alle cookies om deze video te kunnen zien

In het kort

EPICUR is een Europese Universiteiten-initiatief tussen de Universiteit van Amsterdam en 8 andere Europese universiteitenExterne link. Volg een vak op het gebied van Europese Talen & Culturen, European identities, duurzaamheid en ondernemerschap. Je kunt de online, fysieke en hybride vakken met jouw opleiding combineren en daarmee je ECTS behalen. Om een indruk te krijgen van het type vakken wat EPICUR aanbiedt, kan je de EPICUR vakkencatalogusExterne link bezoeken, waar je ons vorige cursusaanbod kunt bekijken. Read more below about how to apply!

EPICUR map of partner universities

Meer weten?

 • Abonneer je op onze nieuwsbriefExterne link om op de hoogte te blijven van nieuwe informatie over deadlines, data en locaties van onze internationale (zomer)programma’s.
 • Schrijf je in voor workshops van Bureau Internationale Studentenzaken. De workshops geven je inzicht in hoe je het uitdagende aanmeldproces kunt aanpakken en je krijgt tips over hoe je je verder het beste kunt voorbereiden.

Over EPICUR

Het EPICUR onderwijsaanbod dat door de partneruniversiteiten wordt aangeboden, loopt het gehele academisch jaar. De datum en duur van een programma naar keuze hangt af van de universiteit en van het vak. De vorm van de verschillende vakken varieert ook: er zijn online, fysieke en gemengde mogelijkheden en je kunt kiezen wat in jouw rooster past. Kies uit een van de succesvolle European Language Learning vakken, of uit de nieuwe vakken in Sustainable Food Systems en de Europese Tracks.

Waarom EPICUR?

EPICUR, opgericht in 2019, heeft als doel een Europese universiteit te ontwikkelen die geïnformeerde, open-minded en verantwoordelijke Europese burgers opleidt die de drijvende kracht achter transnationale innovatie kunnen worden. Wordt jouw interesse gewekt door maatschappelijke uitdagingen, academische en technologische ontwikkelingen en onderwijsinnovatie? Dan is EPICUR voor jou. EPICUR moedigt je aan om grensoverschrijdend te werken, in geografisch, cultureel en academisch opzicht.

Ook kun je voor EPICUR vakken ECTS behalen. Houd er rekening mee dat je daarvoor eerst toestemming moet vragen van de Examencommissie. Neem contact op met je studieadviseur om je te laten informeren over de mogelijkheden. Bij verschillende vakken kun je daarnaast ook een micro-credential krijgen, een gecertificeerde badge te zien op bijvoorbeeld je LinkedIn-profiel.

Praktische zaken

Voorwaarden

De EPICUR vakken zijn beschikbaar voor alle studenten die:

 • Gedurende het hele programma ingeschreven staan bij de Universiteit van Amsterdam.
 • Op z'n minst 60 ECTS hebben behaald in hun huidige of voorgaande academische opleiding.

Voor een aantal vakken kunnen er aanvullende toelatingseisen gelden, zoals taalvaardigheid. Deze staan aangegeven in de catalogusExterne link.

Financiering

 • Virtueel: Virtueel studeren met EPICUR is altijd gratis voor studenten die ingeschreven staan bij de UvA.
 • Fysiek en blended: Als je (ook) fysiek onderwijs wilt volgen, is het mogelijk om een gedeelte van je reis te dekken, afhankelijk van de duur van je verblijf. We beoordelen het te verkrijgen bedrag per casus. In sommige gevallen zul je dus zelf voor de reiskosten en verblijf moeten betalen.
  • Wil jij weten op wat voor een bedrag je aanspraak maakt? Meld je dan eerst aan voor je EPICUR vak(ken) en neem vervolgens contact op met epicur_uva-bb@uva.nlExterne link om je over je beursmogelijkheden te informeren. Er kan alleen naar je beursmogelijkheden gekeken worden als je je reeds hebt aangemeld voor vakken op het EPICUR platform.

Meld je aan

Schrijf je nu in voor de EPICUR-vakken van het academisch jaar 2023-2024 door onderstaande stappen te volgen:

 1. Ga naar de studiegids van EPICURExterne link voor een overzicht van alle EPICUR vakken.
 2. Bekijk het aanbod om vakken te kiezen die overeenkomen met jouw ambities en let op dat je aan de toegangseisen voldoet.
 3. Wanneer je je keuze hebt gemaakt klik je op “apply now” en log je in met je UvA gegevens.
 4. Nu is het tijd om het volgende te uploaden:
  • Cijferlijst (met stempel en handtekening)
  • Inschrijvingsbewijs
  • Motivatiebrief in het Engels
  • Engelse taalcertificaat (indien van toepassing op je vakkeuze)
  • Ander taalcertificaat (indien van toepassing op je vakkeuze)
 5. Klik op "submit". Je zal hierna per mail bericht ontvangen over je aanmelding.

Voor vragen over het EPICUR-programma, kun je mailen naar epicur_uva-bb@uva.nlExterne link.