Welke opleiding volg je?

European University: EPICUR

Laatst gewijzigd op 27-01-2023
De EPICUR European University biedt jou een gratis internationale ervaring die makkelijk met jouw opleiding te combineren is. Je kunt virtueel, fysiek of hybride deelnemen.Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

In het kort

EPICUR is een intensieve samenwerking tussen de Universiteit van Amsterdam en 8 andere universiteitenExterne link in Europa. Volg een vak op het gebied van Europese Talen & Culturen, European identities, duurzaamheid en ondernemerschap. Je kunt de online, fysieke en hybride vakken met jouw opleiding combineren en daarmee je ECTS behalen. Kijk in de catalogusExterne link welke vakken de EPICUR-universiteiten aanbieden.

Meer weten?

Over EPICUR

De vakken in de Europese EPICUR-landen lopen het hele academische jaar door, met verschillende data en duur, afhankelijk van het vak en de universiteit. De vorm van de verschillende vakken varieert ook: er zijn online, fysieke en gemengde mogelijkheden en je kunt kiezen wat in jouw rooster past. Kies uit een van de succesvolle European Language Learning vakken, of uit de nieuwe vakken in Sustainable Food Systems en de Europese Tracks.

Waarom EPICUR?

EPICUR, opgericht in 2019, heeft als doel een Europese universiteit te ontwikkelen die geïnformeerde, open-minded en verantwoordelijke Europese burgers opleidt die de drijvende kracht achter transnationale innovatie kunnen worden. Wordt jouw interesse gewekt door maatschappelijke uitdagingen, academische en technologische ontwikkelingen en onderwijsinnovatie? Dan is EPICUR voor jou. EPICUR moedigt je aan om grensoverschrijdend te werken, in geografisch, cultureel en academisch opzicht. 

Ook kun je voor EPICUR vakken ECTS behalen. Houd er rekening mee dat je daarvoor eerst toestemming moet vragen van de Examencommissie. Neem contact op met je studieadviseur om je te laten informeren over de mogelijkheden. Bij verschillende vakken kun je daarnaast ook een micro-credential krijgen, een gecertificeerde badge te zien op bijvoorbeeld je LinkedIn-profiel.

Praktische zaken

Voorwaarden

De EPICUR-vakken zijn beschikbaar voor alle studenten die:

  • Gedurende het hele programma ingeschreven staan bij de Universiteit van Amsterdam.
  • Op z'n minst 60 ECTS hebben behaald in hun huidige of voorgaande academische opleiding.

Voor een aantal vakken kunnen er aanvullende toelatingseisen gelden, zoals taalvaardigheid. Deze staan aangegeven in de catalogusExterne link.

Financiering

Studeren binnen de EPICUR-alliantie is gratis voor studenten die ingeschreven staan bij de UvA. Als je ook fysiek onderwijs wilt volgen, moet je er rekening mee houden dat je zelf je reis en verblijf moet bekostigen.

Meld je aan

De grote aanmeldperiode voor vakken van de EPICUR European Universities alliantie vindt plaats rond mei en juni 2023. Vanaf april zul je op deze pagina meer informatie vinden. Daarnaast kun je je ook inschrijven voor de nieuwsbriefExterne link.

Hieronder lees je alvast de aanmeldstappen:

  1. Bekijk de catalogusExterne link om mogelijkheden te vinden die aansluiten bij je ambities en waarvoor je voldoet aan de toelatingseisen.
  2. Lees de Student Guidance Notes van de programma's waarin je geïnteresseerd bent voor informatie over wat het programma inhoudt en hoe je je kunt aanmelden.
  3. Inschrijven voor vakken op het EPICUR Inter-University Campus-platform kan tijdens de inschrijvingsperiode. Je ontvangt kort daarna bericht of je inschrijving gelukt is.

Voor algemene vragen kun je terecht bij global@uva.nlExterne link. Voor EPICUR programma-specifieke vragen, kun je mailen naar epicur_uva-bb@uva.nlExterne link.