Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Etnische en culturele studentenverenigingen

Laatst gewijzigd op 11-08-2023 08:04
Verschillende studentenverenigingen richten zich op een specifieke etnische of culturele groep.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Asian Borrel Club (ABC)

De Asian Borrel Club (ABC) is een vereniging waar studenten die geïnteresseerd zijn in de Aziatische cultuur elkaar ontmoeten om te socializen en netwerken. De vereniging organiseert veel evenementen zoals borrels, workshops en sportevenementen voor onze leden om plezier te hebben en nieuwe vrienden te maken. Voor meer informatie kijk je op de ABC-websiteExterne link of op ons Instagram accountExterne link.

AtlasBridges (Marokkaanse / Nederlandse studentenvereniging)

AtlasBridges is een internationale non-profitorganisatie die educatieve, culturele, sociale en wetenschappelijke activiteiten en projecten organiseert. De stichting is in 2003 opgericht en heeft een centrum in zowel Amsterdam als Marokko. Meer informatie over AtlasBridges vind je op de website van AtlasBridgesExterne link

Aziatische Studenten Nederland (ASN)

De ASN is een vereniging voor Aziatische studenten van de UvA, HVA en HES. ASN is een lifestyle- en jongeren-community en bestaat sinds 2003. Het streven is om vooral belangstellenden met een Aziatische achtergrond of interesse in Azië samen te brengen. Inmiddels is ASN uitgegroeid tot het grootste platform voor Aziatische jongeren in Nederland en zelfs daarbuiten. Met behulp van een enthousiaste crew, partners en adverteerders onderhouden ze de website, social media platformen, en diverse projecten. Kijk voor meer informatie op de website van ASNExterne link of stuur een stuur een e-mailExterne link

IJAR Amsterdam (Joodse studenten- en jongerenvereniging)

IJAR Amsterdam is een Joodse studenten-/jongerenvereniging, die naast Joodse educatieve en religieuze activiteiten ook sportieve en sociale activiteiten organiseert in Amsterdam. IJAR Amsterdam is onderdeel van de overkoepelende vereniging IJAR Nederland. Meer informatie vind je op de Facebook-pagina van IJAR AmsterdamExterne link.

HvAnti 

Jaarlijks komen studenten van Aruba, Curaçao, Bonaire, Sint Maarten, Saba of St. Eustatius studeren bij UvA en HvA. Een grote stap. Wil je op een leuke manier mensen leren kennen die net als jij nieuw zijn in Nederland, of die al een tijdje in Nederland wonen en studeren? Sluit je dan aan bij HvAnti.

Bij het netwerk HvAnti helpen Caribisch-Nederlandse studenten elkaar met studeren, wonen en leven in Nederland. Mocht je interesse hebben, stuur dan een e-mail naar: hvanti@hva.nlExterne link voor informatie over hun activiteiten. Zie voor meer informatie de website van HvAntiExterne link. Deze staat in de HvA-omgeving, maar ook UvA studenten zijn welkom bij de workshops en sociale evenementen die worden georganiseerd.