Informatie

Aangepaste openingstijden tijdens de feestdagen. Lees meer.

student.uva.nl
Welke opleiding volg je?
UvA Logo
Welke opleiding volg je?
Informatie

Aangepaste openingstijden tijdens de feestdagen. Lees meer.

Student met uitzicht

Economie en Bedrijfskunde Kortlopende Internationale Programma's

Economie en Bedrijfskunde Kortlopende Internationale Programma's

Laatst gewijzigd op 13-12-2024 09:56
Daag jezelf uit en verdiep je kennis van Economie en Bedrijfskunde tijdens een van de korte programma’s bij onze partneruniversiteiten.
Toon informatie voor jouw opleiding
Welke opleiding volg je?
of

    Kortlopende Internationale Programma’s 2025

    Deze kortlopende internationale programma’s worden aangeboden door partneruniversiteiten van UvA Economie en Bedrijfskunde (EB). Op de UvA World Map vind je meer informatie over de bestemming, het programma, de data, accommodatie, geschatte kosten, excursies en meer.

    Selecteer altijd je eigen opleiding op de UvA World Map. Sommige overeenkomsten zijn namelijk opgezet voor een bepaald studieprogramma en andere zijn op faculteitsniveau.

    Je kunt op de UvA World Map kiezen uit 2 soorten programma’s:

    • Faculty-free (overeenkomst met UvA EB)
    • Faculty-paid (zonder overeenkomst met UvA EB)

    Faculty free Kortlopende Internationale Programma's 2025

    • University of Antwerp: International Week on Sustainability (24 - 28 maart 2025)
      Aanmeld-deadlines: On-campus 1 december 2024, online 14 februari 2025
      Meld je hier aanExterne link
    • Hong Kong University of Science and Technology (12 juni – 12 juli 2025 en/of 10 juli – 9 augustus 2025)
    • Technische Universität München (Zomer 2025, tbc)
    • National Chengchi University (18 mei 2025 tot en met 24 mei 2025 of 27 juli 2025 tot en met 2 augustus 2025)

    Wanneer?

    De Summer School programma’s vinden plaats in verschillende periodes in de zomer, afhankelijk van de universiteit en het programma dat je kiest. Andere kortlopende Internationale programma’s kunnen gedurende het academische jaar worden gegeven. Vind de specifieke details van de programma’s op de UvA World Map.

    Voorwaarden voor alle aanmelders

    Alle aanmelders dienen aan de onderstaande voorwaarden voor de faculty-free korte internationale programma’s te voldoen:

    Hou er rekening mee dat gastuniversiteiten extra toelatingseisen kunnen stellen.

    Kosten

    Als je wordt genomineerd voor een van onze faculty-free programma's, hoef je geen lesgeld voor dat specifieke programma te betalen. Hou wel rekening met andere kosten, zoals accommodatie, eten, excursies, verzekering en visum. Faculty-paid programma's moet je zelf betalen.

    Aanmelden

    Je vindt de verschillende aanmelddeadlines op de UvA World Map.

    Neem contact op met het EB Exchange Office als je interesse hebt in een kortlopend internationaal programma.  

    Als je interesse hebt in een faculty-paid programma, dan vind je meer informatie over de aanmeldprocedure op de website van de gastuniversiteit.

    Na je aanmelding

    Selectie vindt plaats door middel van een willekeurige loting indien er meer aanmeldingen dan plaatsen zijn. Dit gebeurt via de onderstaande stappen:

    1. We controleren je aanmelding en bekijken of je aan alle voorwaarden voldoet;
    2. We bepalen je prioriteitscategorie (we controleren of je hebt deelgenomen aan of gaat deelnemen aan een uitwisseling);
    3. De eerste loting vindt plaats onder de studenten die een prioriteit hebben (studenten die niet deelnemen aan een uitwisseling hebben voorrang);
    4. Indien niet alle plekken zijn vergeven, zal er opnieuw worden geloot onder de overgebleven studenten.

    Je wordt uitgesloten van de loting als je aanmelding onvolledig is of als je geen betalende UvA-student bent tijdens het kortlopende internationale programma.

    Goedkeuring van vakken

    Als je de vakken van het kortlopende internationale programma op je UvA-cijferlijst wil hebben, dan moet je een verzoek indienen bij de examencommissie om goedkeuring te vragen voor de vakken die je wil volgen.

    • Je kunt je verzoek bij de examencommissie indienen zodra je de aanvraag van de vakken die je in het buitenland gaat volgen hebt afgerond en als je de examencommissie de beschrijvingen van de vakken waarvoor je je hebt aangemeld (inclusief aantal studiepunten, niveau van de vakken, wekelijkse onderwerpen en literatuur) kunt verstrekken.
    • Hou er rekening mee dat in het buitenland gevolgde vakken op drie manieren in je studieprogramma kunnen worden opgenomen: als vrijstelling voor verplichte vakken, als keuzevak of als extracurriculair vak.
    • Het duurt maximaal zes weken voordat de examencommissie je aanvraag in behandeling heeft genomen en een beslissing heeft genomen.