info-circle
student.uva.nl is vernieuwd. Lees meer...
Welke opleiding volg je?

Collegegeldtarief voor schakelprogramma's (pre-masters)

Laatst gewijzigd op 20-07-2022
Het collegegeld voor schakelprogramma's (pre-masters) betaal je per vak (dat uit een aantal EC bestaat). Meestal wordt het collegegeld voor de schakelprogramma's pas in augustus berekend.
Toon informatie specifiek voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Collegegeldtarief pre-masters

Elk vak bestaat uit een aantal EC. Het collegegeldtarief voor schakelprogramma's is €18,06 per EC met een maximum van €1.084 (2021-2022) en € 36,81 per EC met een maximum van € 2.209 (2022-2023). Zodra het collegegeld voor de schakelprogramma's berekend is, krijg je daarvan een berichtje via Studielink. Daarna kan je de betaling regelen.

Minder collegegeld in 2021-2022

Iedereen die in het studiejaar 2021-2022 studeert, betaalt minder collegegeld dan gebruikelijk. De overheid heeft dat besloten vanuit het Nationaal Programma Onderwijs om studenten financiële ademruimte te geven in coronatijd.

Hou hier rekening mee:

  • Binnen het schakelprogramma (de pre-master) mag je tot maximaal 60 EC tegen het gereduceerde tarief studeren.
  • Volg je een opleiding bij een andere instelling waarvoor het wettelijk tarief geldt? Dan kan je met een Bewijs Betaald Collegegeld betalen. 
  • Pas nadat de opleiding je heeft toegelaten tot het schakelprogramma, kun je de betaling van je collegegeld regelen.