Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Collegegeld betalen

Laatst gewijzigd op 11-08-2023 08:03
Je kan het collegegeld op vier manieren betalen aan de UvA. Voor alle vier de methodes gelden er algemene regels. Je kiest altijd één betaalmogelijkheid.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Betaalmogelijkheden

 1. Een digitale machtiging afgeven
  Kies in Studielink voor 'Digitale machtiging'. Je kan kiezen voor incasso in één keer of in tien termijnen. Je kan in Studielink ook aangeven dat iemand anders voor jou via digitale machtiging betaalt.
 2. Het collegegeldbedrag in één keer overschrijven
  Kies in Studielink voor 'Betaling op andere wijze'. Betalen in termijnen is niet mogelijk bij deze betaalwijze. 
 3. Betalen met een Bewijs Betaald Collegegeld (BBC)
  Kies in Studielink voor ‘Bewijs betaald collegegeld’. Betalen met een BBC kan alleen als je al bij een andere onderwijsinstelling collegegeld hebt betaald en aan de voorwaarden voldoet. 
 4. Je werkgever betaalt
  Kies in Studielink voor 'Betaling op andere wijze'. Je werkgever kan het collegegeldbedrag in één keer overschrijven of via een factuur betalen. 

Belangrijk om te weten

 • Vanaf mei ontvang je bericht van Studielink over de hoogte van het verschuldigde collegegeld voor het aankomende studiejaar en kan je de betaling regelen. Pre-master studenten kunnen dit vaak pas in augustus regelen.
 • Als je opleiding op 1 september start, moet je de betaling van het collegegeld uiterlijk op 31 augustus regelen. Als je op 1 februari start, dan is 31 januari de uiterste betaaldatum.
 • Er geldt een uitzondering voor de Master Geneeskunde studenten. Zij kunnen zich iedere maand inschrijven (i.v.m. wachttijd) en het collegegeld betalen vóór de startdatum van de studie. 
 • Het regelen van je betaling houdt niet altijd in dat je inschrijving compleet is. De status van je inschrijving check je in SISExterne link.
 • Als je je inschrijving voor 31 augustus annuleert via Studielink, dan hoef je geen collegegeld te betalen. Een eventueel afgegeven machtiging vervalt en te veel betaald collegegeld krijg je automatisch teruggestort.

Studiefinanciering

Je studiefinanciering vraag je aan bij DUOExterne link.

Vragen over collegegeld

Neem contactExterne link met ons op.

Contact

Central Student Service Desk (CSSD)

Heb je algemene vragen over studeren aan de UvA, zoals over in- of uitschrijven of collegegeld? Neem contact op met de CSSD.

Contactgegevens