Welke opleiding volg je?

Beurzen voor studenten in bijzondere persoonlijke omstandigheden

Laatst gewijzigd op 21-03-2022
Topsport, zwangerschap, een bestuursfunctie naast je studie of gewoon overmacht. Als student kun je in een situatie verkeren die je in financiële problemen brengt of studievertraging oplevert. Bekijk welke beurzen en financiële ondersteuning je hierbij kunnen helpen.
Toon informatie specifiek voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
  • NoodfondsBen je student of promovendus aan de UvA en bevind je je in een noodsituatie die financiële problemen oplevert? Dan kun je een beroep doen op het Noodfonds.
  • ProfileringsfondsHet Profileringsfonds van de UvA biedt financiële ondersteuning als je door bijzondere persoonlijke omstandigheden studievertraging oploopt.
  • BestuursbeursEen bestuursfunctie bij een studentenvereniging, studentenorganisatie of studentenraad vergt soms zoveel tijd dat je studievertraging oploopt. Als tegemoetkoming kun je een aanspraak maken op een bestuursbeurs.
  • AUF: steun voor vluchtelingenExterne linkHet Amsterdams Universiteitsfonds (AUF) verstrekt beurzen aan vluchtelingen die al aan de UvA studeren of als student zijn toegelaten. Het betreft een financiële tegemoetkoming in de studiekosten.
  • AUF Studentenfonds: Oekraïne Externe linkStudenten van de UvA die financiële hulp nodig hebben vanwege de Russische inval in Oekraïne, kunnen daarvoor terecht bij een noodfonds. Het fonds is opgebouwd uit een crowdfundingsactie en een substantiële bijdrage van het Amsterdams Universiteitsfonds (AUF).
  • Particuliere fondsenVerkeer je in financiële problemen? In sommige gevallen kun je een aanvraag indienen voor financiële ondersteuning bij een particulier fonds. Elk fonds bepaalt zijn eigen criteria.