Welke opleiding volg je?
Informatie

Actuele informatie over de demonstraties vind je op uva.nl/demonstratiesExterne link.

Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Informatie

Actuele informatie over de demonstraties vind je op uva.nl/demonstratiesExterne link.

Beurzen en financiële steun

Laatst gewijzigd op 29-05-2024 11:18
Dreig je door overmacht in financiële problemen te komen? Loop je studievertraging op vanwege een bestuursfunctie, zoals deelname aan een studentenraad? Of wil je voor je studie naar het buitenland en lukt het niet de financiering rond te krijgen? Bekijk hier wat je mogelijkheden zijn voor het aanvragen van een beurs of andere financiële ondersteuning als UvA-student.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
  • ProfileringsfondsHet Profileringsfonds van de UvA biedt financiële ondersteuning als je door overmacht en bijzondere omstandigheden studievertraging oploopt.
  • NoodfondsBen je student of promovendus aan de UvA en bevind je je in een noodsituatie die financiële problemen oplevert? Dan kun je een beroep doen op het Noodfonds.
  • Particuliere fondsenVerkeer je in financiële problemen? Of wil je studeren in het buitenland? In sommige gevallen kun je een aanvraag indienen voor financiële ondersteuning bij een particulier fonds.
  • BestuursbeursEen bestuursfunctie bij een studentenvereniging, studentenorganisatie of studentenraad vergt soms zoveel tijd dat je studievertraging oploopt. Als tegemoetkoming kun je een aanspraak maken op een bestuursbeurs.