Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Baanbrekers

Laatst gewijzigd op 26-03-2024 18:04
Ben jij de eerste in jouw familie die naar de universiteit gaat? Wil je medestudenten ontmoeten voor wie dit ook zo is? Dan is Baanbrekers voor jou!
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Baanbrekers is er voor studenten die als eerste in hun familie gaan studeren en het leuk vinden om regelmatig samen te komen met andere eerstegeneratiestudenten van hun eigen studie. Tijdens een Baanbrekers-middag of -avond doe je mee aan activiteiten, werk je aan je studievaardigheden en eet je samen met je medestudenten.

Hoe werkt Baanbrekers?

Je komt elke maand 3 uur samen met anderen van je studie. Tijdens zo’n bijeenkomst is er sowieso een activiteit, bijvoorbeeld een cursus zelfverdediging of samen leren mediteren. De activiteit verschilt per keer en wordt in overleg met de Baanbrekers-studenten georganiseerd.

Na de activiteit is er tijd om samen te eten. Ook voor studenten die bijvoorbeeld halal, veganistisch of glutenvrij eten is er een maaltijd.

Aanmelden

Op dit moment kun je meteen meedoen aan Baanbrekers bij de studies Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen (ISW) en Sociologie. Meld je aan door een e-mail te sturen naar baanbrekers@uva.nlExterne link.

Zit je niet bij een van deze studies maar lijkt Baanbrekers je wel leuk? Laat het weten via de onderstaande knop. Dan krijg je een mailtje als het programma ook voor jouw studie begint.

Ik heb interesse in Baanbrekers voor mijn studieExterne link

Waarom Baanbrekers?

Als eerstegeneratiestudent kan het extra spannend zijn om naar de universiteit te gaan. Je weet misschien nog niet hoe bepaalde dingen werken en hebt niet dezelfde ervaringen als de studenten om je heen.

Baanbrekers helpt jou, als eerstegeneratiestudent, om je plek te vinden binnen de studie en de wetenschap. Want juist jouw unieke blik op de wetenschap en onze universiteit is heel belangrijk! Ook helpt Baanbrekers je om nieuwe vrienden te maken en jouw talenten te ontwikkelen.

Meer informatie

Wil je meer weten over het Baanbrekers-programma? Neem dan contact op met baanbrekers@uva.nlExterne link.