Welke opleiding volg je?
Informatie

Actuele informatie over de demonstraties vind je op uva.nl/demonstratiesExterne link.

Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Informatie

Actuele informatie over de demonstraties vind je op uva.nl/demonstratiesExterne link.

Amsterdam UMC-account en tiqr

Laatst gewijzigd op 16-05-2024 13:45
Studenten van de faculteit Geneeskunde krijgen een Amsterdam UMC-account. Hiermee heb je toegang tot pc’s in het AMC.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Met je Amsterdam UMC-account kun je inloggen op de studenten PC's in de Medische Bibliotheek en de computerlokalen van de locatie AMC. Met de tiqr-app kun je vanuit huis of op een andere plek inloggen in je Amsterdam UMC-account. Alle e-mail van de UvA en de faculteit Geneeskunde ontvang je op je UvA e-mailadres: @student.uva.nl.

Ben je masterstudent Geneeskunde, dan ontvang je berichten van Amsterdam UMC (vanuit het ziekenhuis) op het e-mailadres: @amsterdamumc.nl.

Problemen met UMC e-mailadres of wachtwoord

Kun je het wachtwoord van je Amsterdam UMC-account niet wijzigen, is je wachtwoord verlopen of is je account geblokkeerd en kun je niet meer inloggen? Neem dan contact op met de ICT Servicedesk in het AMCExterne link. Je wachtwoord wordt telefonisch nooit gewijzigd, maar wel verlengd zodat je deze vervolgens zelf kunt aanpassen. 

Heb je van de HR-afdeling van het AMC gehoord dat je e-mailadres beëindigd wordt (beëindiging gastaanstelling), maar loop je nog klinische stage/coschappen? Je hebt 2 aanstellingen die gekoppeld zijn aan je UMC-account: je werknemersaanstelling (voor de klinische stage/coschappen) én je studentaanstelling:

  • Is je werknemersaanstelling beëindigd, maar heb je nog wel een inschrijving voor de master Geneeskunde? Dan blijft je UMC-account actief en kun je de mail van HR negeren.
  • Is je werknemersaanstelling beëindigd én heb je je uitgeschreven voor de master Geneeskunde? Dan blijft je UMC-account nog 3 maanden actief voordat deze wordt geblokkeerd. Je kunt dan nog drie maanden gebruikmaken van je e-mailadres.

Amsterdam UMC-account en uitschrijven

Als je je voor een periode langer dan 3 maanden uitschrijft, verloopt je studentaccount en heb je geen toegang meer tot Canvas of je studentenmail. Je account blijft nog 3 maanden actief, nadat je bent uitgeschreven.

Als je in de wachttijd zit van de master Geneeskunde, dan blijft je Amsterdam UMC email-account actief.

Problemen met tiqr

Neem contact op met de ICT-servicedesk in het AMCExterne link:

  • als je bent vergeten tiqr te activeren, waardoor je niet meer kunt inloggen.
  • voor een (her)activatie van tiqr op je (nieuwe) telefoon.