Welke opleiding volg je?
Informatie

Actuele informatie over de demonstraties vind je op uva.nl/demonstratiesExterne link.

Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Informatie

Actuele informatie over de demonstraties vind je op uva.nl/demonstratiesExterne link.

Afwijkende afstudeerprocedures interfacultaire lerarenopleidingen

Laatst gewijzigd op 01-03-2024 14:59
Voor sommige opleidingstrajecten van de Interfacultaire Lerarenopleidingen geldt er een aparte procedure voor afstuderen.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Let op: Voor de master Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs geldt de normale procedure. De stappen vindt je in de sectie Afstuderen en diploma.

Opleidingen met afwijkende afstudeerprocedures

Zij-instroom in het beroep

Heb je de opleiding als contractstudent volgens het Zij-Instromer-in-het-Beroep-traject gevolgd? Als je bezig bent met laatste onderdeel van je opleiding en verwacht binnenkort klaar te zijn, dan kun je contact opnemen met de Onderwijsbalie Pedagogische en Onderwijswetenschappen. De balie zal vervolgens voor de administratieve afwikkeling zorgen. 

Contractstudenten ontvangen geen diploma van de ILO, maar een certificaat.

Aan de slag voor de klas

Heb je de opleiding als contractstudent volgens het 'Aan de slag voor de klas'-traject gevolgd? Als je bezig bent met laatste onderdeel van je opleiding en verwacht binnenkort klaar te zijn, dan kun je contact opnemen met de Onderwijsbalie Pedagogische en Onderwijswetenschappen. De balie zal vervolgens voor de administratieve afwikkeling zorgen. 

Contractstudenten ontvangen geen diploma van de ILO, maar een certificaat.

Major Teaching

Als je de opleiding via het Major Teaching-traject hebt gevolgd, kun je contact opnemen met de Onderwijsbalie Pedagogische en Onderwijswetenschappen zodra je alle verplichte onderdelen van het ILO-curriculum met voldoende resultaat hebt afgerond. De balie zal vervolgens voor de administratieve afwikkeling zorgen. 

Bij Major Teaching-studenten wordt de lesbevoegdheid vermeld op het diploma van de vakmaster die wordt uitgegeven door de faculteit waar je de vakmaster hebt gevolgd.

Minor Educatie

Na afronding van de minor Educatie ontvang je geen apart diploma van de ILO. De lesbevoegdheid wordt aan het bachelordiploma toegevoegd waarbinnen je de minor Educatie volgt.

Educatieve Module

Als je de Educatieve Module hebt afgerond, ontvang je geen diploma maar een certificaat. Dit certificaat geeft in combinatie met je eerder behaalde bachelordiploma de lesbevoegdheid. Als je je certificaat wilt aanvragen, kan je contact opnemen met de Onderwijsbalie Pedagogische en Onderwijswetenschappen. Je kunt dit certificaat al aanvragen wanneer je bezig bent het laatste onderdeel van de Educatieve Module, en je verwacht binnenkort klaar te zijn.

Educatie en Communicatie

Als je de master Educatie en Communicatie hebt afgerond, krijg je een diploma van je eigen opleiding aan de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw) en niet van de ILO. Selecteer jouw FGW-opleiding (bijvoorbeeld Geschiedenis, Educatie en communicatie) in de filter bovenaan en volg de normale procedure zoals hier beschreven: Afstuderen en diploma.