Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN uva.nl

Diploma-aanvraag en afstuderen

 • Hoe vraag ik mijn diploma aan (afstuderen)?

  Informatie over diploma-aanvraag en afstuderen vind je op de opleidingspagina van jouw studie op student.uva.nl. 1. Kies in de opleidingenlijst jouw studie. 2. Klik op A-Z in de navigatiebalk. 3. Klik op afstuderen of diploma aanvragen.

  Heb je verdere vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met je opleiding. Contactgegevens zijn te vinden op de opleidingspagina onder contact.

 • Ik ben afgestudeerd, maar er wordt nog steeds collegegeld afgeschreven. Hoe kan dit?
  • Controleer of je een uitschrijfverzoek in Studielink hebt met reden van afstuderen. Zolang je geen bevestiging vanuit Studielink hebt ontvangen dat je uitschrijfverzoek is verwerkt, ben je nog niet uitgeschreven.
  • Neem contact op met je opleiding om te controleren of jouw examendatum is ingevoerd. Zonder registratie van je examendatum kan de Centrale Studenten Administratie je uitschrijfverzoek niet verwerken. Contactgegevens van jouw opleiding vind je op de opleidingspagina op student.uva.nl. 1. Kies in de opleidingenlijst jouw studie. 2. Klik op contact voor contactgegevens.
  • Zodra je examendatum bekend is, beëindigt de UvA je inschrijving per 1e van de maand volgend op je afstudeerdatum. Teveel betaald collegegeld zal binnen twee tot drie weken nadat je uitschrijving is bevestigd worden teruggestort.

  Heb je verdere vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met de Central Student Service Desk.