Studeren in het buitenland en uitwisseling

Veelgestelde vragen

Wil je je horizon verbreden en een deel van je studie in het buitenland volgen? Lees meer over de mogelijkheden om in het buitenland te studeren en op uitwisseling te gaan.

De gemakkelijkste manier om in het buitenland te studeren is om deel te nemen aan een uitwisselingsprogramma, waarbij studenten worden uitgewisseld tussen twee partneruniversiteiten.

Binnen Europa: Erasmusprogramma

Als je graag binnen Europa op uitwisseling wilt, kun je je aanmelden voor een Erasmusprogramma. Iedere faculteit heeft haar eigen netwerk van partneruniversiteiten in het Erasmusprogramma. Voor meer informatie over het Erasmusprogramma neem je contact op met het International Office van jouw faculteit.

Buiten Europa: Global Exchange programme

Als je je wilt aanmelden voor het Global Exchange Programme (buiten Europa), volg dan de onderstaande links met informatie over:

Oriëntatie

Plaatsing en selectie

Overzicht van voorlichtingen over studeren in het buitenland

Veelgestelde vragen: Uitgaande uitwisselingsstudenten

Veelgestelde vragen: Naar het buitenland op eigen initiatief (freemover) en stages