Studeren in het buitenland en uitwisseling

Wil je je horizon verbreden en een deel van je studie in het buitenland volgen? Lees meer over de mogelijkheden om in het buitenland te studeren en op uitwisseling te gaan.

De gemakkelijkste manier om in het buitenland te studeren is om deel te nemen aan een uitwisselingsprogramma, waarbij studenten worden uitgewisseld tussen twee partneruniversiteiten.

Binnen Europa: Erasmusprogramma

Als je graag binnen Europa op uitwisseling wilt, kun je je aanmelden voor een Erasmusprogramma. Iedere faculteit heeft haar eigen netwerk van partneruniversiteiten in het Erasmusprogramma. Voor meer informatie over het Erasmusprogramma neem je contact op met het International Office van jouw faculteit.

Buiten Europa: Global Exchange programme

Als je je wilt aanmelden voor het Global Exchange Programme (buiten Europa), volg dan de onderstaande links met informatie over:

Bestemmingen

Aanmelden

Selectieproces

Overzicht van voorlichtingen over studeren in het buitenland

Veelgestelde vragen: Uitgaande uitwisselingsstudenten

• Hoe meld ik me aan voor een uitwisselingsprogramma?

Studeren in het buitenland binnen Europa

Als je graag binnen Europa op uitwisseling wilt, kun je je aanmelden voor een Erasmusprogramma. Iedere faculteit heeft haar eigen netwerk van partneruniversiteiten in het Erasmusprogramma. Voor meer informatie over de aanmeldprocedure:

1. Selecteer jouw faculteit uit de lijst

2. Klik op ‘Aanmelden’

Voor meer informatie over het Erasmusprogramma neem je contact op met het International Office van jouw faculteit.

Studeren in het buitenland buiten Europa

Als je graag buiten Europa op uitwisseling wilt, kun je je aanmelden voor een Global Exchange Programme. Voor meer informatie over de aanmeldprocedure:

1. Lees zorgvuldig de pagina door over Aanmelden.

2. Lees ook de GEP application guide (PDF document) onderaan de pagina

1. De Application Guide bevat heldere instructies hoe je de online aanmelding indient.

2. Gedurende de aanmeldingsperiode is de online aanmelding beschikbaar via de ‘Apply Now’ knop op de digitale wereldkaart. Let op, dit werkt alleen bij Global Exchange Programme bestemmingen.

3. De deadlines en praktische instructies vind je in de Application Guide.

Veelgestelde vragen: Naar het buitenland op eigen initiatief (freemover) en stages