Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN uva.nl

Flexstuderen

Pilot 2017

Over de pilot flexstuderen

 • Wat houdt de pilot flexstuderen in?

  De pilot flexstuderen geeft jou de mogelijkheid om alleen collegegeld te betalen voor de vakken die jij van plan bent te gaan volgen binnen jouw opleiding. Kun je komend studiejaar niet fulltime studeren door bijvoorbeeld een bestuursjaar of zorgtaken, dan kan de pilot interessant voor je zijn. De pilot flexstuderen start per 1 september 2017 voor een beperkt aantal opleidingen aan de UvA met een maximum aantal plaatsen van 500 in totaal.

 • Welke opleidingen doen mee met de pilot flexstuderen?

  In studiejaar 2017-2018 doen de volgende opleidingen mee met de pilot flexstuderen: Economie en Bedrijfskunde, Fiscale Economie, Econometrie en Operationele Research, Communicatiewetenschap, Sociologie, Biologie. En de masteropleidingen: Arbeidsrecht, Onderwijskunde, Communicatiewetenschap, Sociologie, Planologie, Sociale Geografie, Earth Sciences. In studiejaar 2018-2019 zullen meer opleidingen volgen.

Voorwaarden, rechten en verplichtingen

 • Welke voorwaarden gelden er voor deelname aan de pilot flexstuderen?

  Verwacht je voor 31 augustus 2017 een positief BSA te ontvangen? Dan kun je je zeker aanmelden voor de pilot flexstuderen. Ben je geplaatst voor de pilot dan ontvangen je eerst een bevestiging van voorlopige plaatsing. Zodra je je BSA hebt behaald (voor 31 augustus 2017) ontvang je een definitieve bevestiging van je plaatsing voor de pilot flexstuderen.

Collegegeld en studiefinanciering

 • Hoeveel collegegeld betaal ik bij flexstuderen?

  Flexstuderen betekent betalen per vak. Het collegegeld voor flexstuderen wordt bepaald op basis van het aantal studiepunten (ECTS) per vak plus een opslag van 15%. Per studiepunt betaal je 38,45 euro. Er geldt een minimum-collegegeldtarief van 6 studiepunten (ECTS). Je ontvangt geen restitutie van collegegeld. 

 • Wanneer betaal ik collegegeld?

  In juli 2017 ontvang je een eerste berekening van je collegegeld. Tijdens het studiejaar wordt je collegegeldtarief 2 maal herberekend (in januari en augustus 2018) op basis van het aantal studiepunten waarvoor je je hebt aangemeld.