Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Begeleiding, advies en loopbaan

Veelgestelde vragen

Heb je bijzondere omstandigheden die jouw studie (zullen) beïnvloeden? Heb je persoonlijke problemen waarbij je professionele begeleiding of advies kunt gebruiken? Wil je graag je loopbaanmogelijkheden, minor- en masterkeuze of sollicitatie bespreken? Het overzicht hieronder helpt je op weg en laat zien bij wie je terecht kunt voor hulp en advies.

Vind je het lastig om te bepalen bij wie je terecht kunt of wil je ook zelf aan de slag met de dingen waar je tegenaan loopt? Het overzicht met vragen op onderwerp onderaan deze pagina kan je hierbij helpen.

Opleidingsgerelateerde vragen

 • Onderwijsbalie

  Bij de onderwijsbalie van jouw opleiding kun je terecht voor vragen over zaken zoals je vakaanmelding en je studieprogramma, maar ook voor het aanvragen van een cijferlijst.

  Informatie en contactgegevens van de onderwijsbalie kan je terugvinden op de UvA studentensite:

  1. Selecteer je opleiding

  2. Kijk onder ‘Contact’ voor de contactgegevens van de onderwijsbalie

 • Studieadviseurs

  Iedere opleiding heeft een studieadviseur die je kan helpen met al je vragen over het opleidingsprogramma. Bij vragen over de inhoud van het programma, het rooster of jouw studieplanning kun je terecht bij de studieadviseur van jouw opleiding. 

  Ook met persoonlijke problemen, indien er bijvoorbeeld studievertraging dreigt te ontstaan, is het noodzakelijk dit zo snel mogelijk bij de studieadviseur te melden.

  Informatie en contactgegevens van de studieadviseurs kan je vinden op de opleidingspagina: 

  1. Selecteer je opleiding

  2. Kies ‘A-Z’ in het navigatiemenu

  3. Klik op ‘Studieadviseurs’ en volg de stappen op de pagina

Opleidingsoverstijgende vragen

Er staan ook verschillende begeleiders voor je klaar indien je opleidingsoverstijgende vragen hebt. Bijvoorbeeld als je door bijzondere omstandigheden studievertraging oploopt en dit niet meer kunt oplossen door een aanpassing in het studieprogramma, of als je door psychische problemen niet goed kunt studeren. In het overzicht hieronder staan de begeleiders die je kunt benaderen.

Zie ook de studievaardigheden tips en de trainingen en workshops die je verder kunnen helpen.

Vragen op onderwerp