Docenten die readers of literatuur door middel van leeslijsten willen aanbieden aan hun studenten kunnen dit vanaf begin juli gewoon doen binnen Canvas, de digitale leeromgeving van de UvA. Studenten kunnen in Canvas hun readers gratis downloaden of tegen betaling een papieren versie bestellen. De readers van studiejaar 2019-2020 blijven in het nieuwe systeem beschikbaar voor docenten.

Het samenstellen van een reader en de bestelling hiervan worden vanaf 1 juli gedaan binnen Canvas, de vertrouwde digitale leeromgeving van de UvA.

Canvas en de bibliotheekcollecties zijn eind vorig jaar aan elkaar gekoppeld. Docenten kunnen publicaties en bibliografische gegevens direct overnemen uit de bibliotheek. Voordeel hiervan is dat het samenstellen van een reader sneller en foutloos kan verlopen.

Dhr. prof. dr. Arthur Salomons, Opleidingsdirecteur bachelor Rechtsgeleerdheid
Copyright: UvA
De tool ‘Readers’ gaat docenten helpen en veel tijd besparen, onder meer door auteursrechten te checken en bibliografische gegevens te genereren. Dhr. prof. dr. Arthur Salomons, Opleidingsdirecteur bachelor Rechtsgeleerdheid

De afgelopen maanden heeft de Bibliotheek Readers in Canvas getest in samenwerking met docenten en studenten. Het doel hiervan was een nieuwe, eenvoudige werkwijze te creëren binnen Canvas, om op cursusniveau alle literatuur voor studenten te organiseren en aan te bieden.

De readers van studiejaar 2019-2020 blijven beschikbaar voor docenten. Zij kunnen deze gebruiken om een herziene versie aan te bieden.

Auteursrecht

Readers in Canvas zorgt voor een automatische auteursrechtencheck, zodat het aantal overtredingen op het auteursrecht kan worden verminderd. De koppeling met de bibliotheekcollectie garandeert dat docenten correcte bibliografische gegevens en bronvermeldingen gebruiken.

Meer informatie

Op de webpagina Readers in Canvas is meer informatie te vinden. Toch nog vragen over Readers in Canvas? Vraag het de Bibliotheek.