Vanaf maandag 15 juni kunnen UvA-studenten en -medewerkers weer gebruikmaken van de studieplekken in het Library Learning Centre in REC H. Ook verruimt de Bibliotheek weer de reserveringsmogelijkheden voor alle heropende bibliotheeklocaties.

De Bibliotheek stelt vanaf aanstaande maandag 100 studieplekken beschikbaar in het H-gebouw op de Roeterseilandcampus. Het vooraf reserveren van een studieplek is verplicht.

Let op: de ingang is de draaideur aan de Roetersstraat, naast Café De Krater.

Zonder reservering geen studieplek

Studenten en medewerkers van de UvA die gebruik willen maken van een studieplek dienen vooraf te reserveren. Dit kan via het reserveringssysteem dat de Bibliotheek hier speciaal voor heeft ingericht. Dit is een van de maatregelen die de Bibliotheek heeft moeten treffen om de veiligheid van een ieder te kunnen waarborgen. De locaties waar een studieplek gereserveerd kunnen worden, zijn:

• UB Singel;
  • Science Park;
  • Roeterseilandcampus (Learning Library Centre, REC H).

Momenteel worden op verschillende UvA-locaties nog studieplekken aangeboden die niet te reserveren zijn. UvA-studenten kunnen tot en met vrijdag 19 juni bijvoorbeeld nog studeren in REC BC. Dit aanbod zal afgebouwd worden.

Lees meer over het reserveren van een studieplek.

Verruiming reserveringsmogelijkheden

Op basis van suggesties en wensen van studenten verruimt de Bibliotheek ook deze week weer de reserveringsmogelijkheden. Vanaf nu is het bijvoorbeeld mogelijk om vijf reserveringen per persoon te plaatsen. Kijk in het reserveringssysteem voor de mogelijkheden.

Heropening Bibliotheek

De Bibliotheek zit in een gefaseerde heropening, wat inhoudt dat de (fysieke) dienstverlening in fases wordt uitgebreid. Houd de website van de Bibliotheek in de gaten voor updates.