In overleg met de Centrale Studenten Raad (CSR) zijn de studiezalen van de Universiteitsbibliotheek Singel van maandag 13 januari tot en met zondag 12 april open van 8 uur in de ochtend tot 1 uur 's nachts.

Sfeerbeeld studiezaal

Met de pilot wil de Bibliotheek inzicht krijgen of er behoefte is aan langere openingstijden. Binnen de pilot vallen ook twee tentamenperiodes. Studenten maken dan meer dan gemiddeld gebruik van de studievoorzieningen die de Bibliotheek biedt. De tentamenperiodes zijn van zaterdag 25 t/m donderdag 30 januari en van zaterdag 14  t/m donderdag  26 maart.

De pilot is in overleg met de CSR ingesteld naar aanleiding van hun oorspronkelijke verzoek voor een 24-uurs openstelling. Naast meten van gebruik en tevredenheid over de openstelling krijgt de Bibliotheek met deze pilot meer inzicht in de benodigde organisatorische inspanningen van een nachtopenstelling. De evaluatie van de pilot zal in samenwerking met de CSR gedaan worden.

Het toegangsbeleid van de UB Singel en de openingstijden van de Bibliotheek Geesteswetenschappen blijven ongewijzigd.