Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Vakaanmelding

Ingangseisen

College of Social Sciences

In de Studiegids kun je zien wat de ingangseis(en) van een vak is. Het kan zijn dat je op het moment van de vakaanmelding nog niet aan de ingangseis voldoet maar in de loop van het sutidejaar nog wel kan voldoen. In dat geval krijg je een voorwaardelijke aanmelding.  

Zodra de uitslagen van de tentamens van het voorafgaande semester geregistreerd zijn, controleert de onderwijsadministratie de ingangseis(en). Als uit de behaalde studieresultaten blijkt dat je niet aan de ingangseis(en) voldoet, verlies je het recht op deelname en word je afgemeld voor het vak.

Studiegids Sociologie

Dispensatie ingangseisen

Voldoe je niet aan de ingangseis van het vak, maar beschik je wel aantoonbaar over de vereiste voorkennis, dan kun je bij de examencommissie een verzoek indienen tot dispensatie van de ingangseis. Doe dit uiterlijk vóór de sluiting van de vakaanmeldperiode.

Ben je van plan om een dispensatieverzoek in te dienen, meld je dan eerst zo snel mogelijk bij de studieadviseur voor advies en om een voorwaardelijke aanmelding voor het vak te regelen. 

Studieadviseurs Sociologie

Niet voldaan aan ingangseis

Als je het recht op deelname aan een vak hebt verloren, krijg je hierover per e-mail bericht. Je hebt dan vijf werkdagen de tijd om gemotiveerd tegen de uitsluiting in beroep te gaan bij de examencommissie. 

Examencommissie Sociologie