For best experience please turn on javascript and use a modern browser!

Surinaamse studenten

Informatie voor studenten uit Suriname

In 2012 is de UvA het project Succesvol van Suriname naar de UvA gestart, speciaal voor Surinaamse studenten die in Nederland willen studeren. Dit project heeft als doel zowel de zittende als de aankomende Surinaamse studenten aan de UvA te begeleiden en op te vangen voor, gedurende en na hun studie aan de UvA.

Succesvol van Suriname naar de UvA

Sommige studenten uit Suriname die aan de UvA (gaan) studeren hebben tijd en steun nodig om zich aan Nederland en het Amsterdamse studentenleven aan te passen.

Studie kiezen en studeren aan de UvA

Hoe kies je een passende studie, en hoe verschilt het (universitair) onderwijs aan de UvA met dat in Suriname?

Toelating en inschrijving

Alle aankomende bachelorstudenten met een niet-Nederlandse vooropleiding (die een Nederlandstalige bachelorpleiding aan de UvA willen doen), starten de toelating met de Application procedure.

Beurzen voor Surinaamse studenten

Als je onverwacht in financiële problemen dreigt te komen tijdens je studie aan de UvA, kun je een beurs aanvragen. Er zijn maximaal 5 beurzen beschikbaar. Voor meer informatie over de voorwaarden, de periode van aanvraag en het aanvragen, zie onderstaande verwijzing. De deadline voor het indienen van een aanvraag voor 2020-2021 is dinsdag 3 november 2020.

Contact

Als je naar aanleiding van de informatie op deze pagina’s vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.