Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Toelating

Amsterdam Law Firm

Hoe kwalificeer je je?

Toelating tot de Amsterdam Law Firm staat open voor alle eerstejaars rechtenstudenten. Om als stagiair te worden toegelaten moet je alle tentamens uit de eerste twee blokken van je studie hebben gehaald met gemiddeld ten minste een 6,5. De herkansingen van deze vakken tellen niet mee. Je kunt je als belangstellende aanmelden via het aanmeldformulier. Aanmelden kan vanaf 1 december 2021 tot en met 15 januari 2022. Toelating gebeurt in volgorde van cijfergemiddelde, voor zover de capaciteit van het programma (160 studenten) het toelaat. Wanneer je bericht hebt gekregen over je toelating, start je in februari met de Amsterdam Law Firm.

Het is ook mogelijk om aan het begin van je tweede studiejaar als stagiair toe te treden tot de Amsterdam Law Firm, mits er plekken zijn vrijgekomen. Je komt in aanmerking als je alle verplichte vakken van het eerste studiejaar Rechtsgeleerdheid of Fiscaal recht in één jaar hebt behaald met een gewogen gemiddelde van minimaal een 6,5. Ook hier gebeurt toelating in volgorde van gewogen cijfergemiddelde. Heb je belangstelling om aan het begin van je tweede studiejaar te starten met ALF, stuur dan een e-mail naar ALF-fdr@uva.nl. Aanmelden kan tot en met 15 augustus 2021.

Van ALF-stagiair naar ALF-medewerker

Studenten die het vak ALF-stagiair hebben behaald mogen verder met het vak ALF-medewerker als ze in het eerste studiejaar minimaal 54 EC aan eerstejaarsvakken hebben gehaald (incl. het vak ALF-stagiair van 3 EC).

Vragen?

Heb je vragen over de Amsterdam Law Firm? Stuur dan een e-mail naar:

Reinder Berfelo in actie bij de Amsterdam Law Firm
Bij de Amsterdam Law Firm breng je je juridische kennis in de praktijk.