Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Webcolleges (locatie AMC)

Webcolleges zijn video-opnamen van hoor- en/of werkcolleges van de opleidingen Geneeskunde en Medische informatiekunde.

Wat zijn de afspraken m.b.t. webcolleges?

De video-opnamen worden op Canvas aangeboden aan studenten van de faculteit Geneeskunde. Webcolleges zijn een service van de opleidingen aan studenten (het is geen verworven recht). Docenten kunnen hoor- of werkcolleges opnemen in de AMC collegezalen 1, 2, 3 en 5.
Opgenomen colleges worden gepubliceerd door de medewerkers van de dienst webcolleges, Onderwijssupport.

Copyright en gebruiksvoorwaarden

Webcolleges zijn beschermd door het auteurs- en databankenrecht. Verveelvoudiging en/of openbaarmaking, anders dan voor eigen niet-commercieel gebruik overeenkomstig aan onze gebruiksvoorwaarden, zijn zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van het AMC niet toegestaan.
De video-opnames zijn alleen bedoeld voor eigen raadpleging. Het is niet toegestaan om webcolleges op geautomatiseerde wijze te (laten) raadplegen, bijvoorbeeld via scripts, spiders en/of bots. Overneming, hyperlinks, inframing, herpublicatie, of iedere bewerking van of toevoeging aan deze context zijn niet toegestaan. Eveneens is het niet toegestaan technische beveiligingen te omzeilen of te verwijderen, of dit voor anderen mogelijk te maken.

Inlogprocedure

Inloggen is niet nodig. Om webcolleges te bekijken, hoef je alleen op de link in Canvas in de desbetreffende cursus te klikken. Mocht door een storing een inlogscherm verschijnen, dan is een uvanetid/wachtwoord voldoende om erbij te kunnen.

Wanneer zijn webcolleges beschikbaar voor studenten?

Geneeskunde:

  • Opnames worden gepubliceerd tussen moment van opname tot 5 werkdagen erna.
  • Klinische colleges worden niet gepubliceerd. (Hierbij wordt uitgegaan van de gegevens in het rooster op rooster.uva.nl)

Medische informatiekunde

  • De coördinator van de betreffende module bepaalt of en wanneer hij/zij de webcolleges beschikbaar maakt voor studenten.

Veelgestelde vragen

Pointers niet zichtbaar?

Tijdens een presentatie worden aanwijzingen met een computer muis opgenomen.  Aanwijzingen met een pointer kunnen helaas niet worden opgenomen.

Melding : LTI Koppeling has been launched

Mocht je problemen ondervinden met het afspelen van webcolleges en krijg je de melding ‘LTI koppeling has been launched’, dan blokkeert  de browser waarschijnlijk de benodigde pop-up.
In de meeste gevallen komt hiervan een melding in je scherm. Indien je “altijd toestaan” aanklikt, dan heb je hier in het vervolg geen last meer van.

  • Bij internet Explorer komt deze melding onderin het scherm.
  • Bij Mozilla Firefox komt deze melding als beveiligingswaarschuwing.
  • Bij Google Chrome komt de melding rechts in de adresbalk.

Overige vragen of opmerkingen?

Vragen en meldingen over webcolleges opgenomen in het AMC kun je melden bij de digitale student service desk. Geef altijd de locatie, tijd, type en omschrijving mee, te vinden in rooster.uva.nl.