Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Afstuderen

Afstuderen

Bachelor Sociale geografie en Planologie

Je diploma wordt automatisch aangevraagd door het Onderwijssecretariaat Sociale Geografie en Planologie, zodra je aan de eisen van de Bachelor voldoet. Mocht je je diploma nog niet willen aanvragen, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met het secretariaat via csw-gpio@uva.nl. Hieronder vind je alle informatie over de afstudeerprocedure.

Stap 1: Vul het afstudeerformulier in

 • Door het invullen van dit formulier voorzie je de onderwijsadministratie van de informatie die nodig is om je bulaanvraag zo snel en correct mogelijk te kunnen afhandelen.

Stap 2: Wil je nog niet afstuderen?

 • Je diploma wordt automatisch aangevraagd door het secretariaat van Sociale Geografie en Planologie.
 • Mocht je je diploma nog niet willen aanvragen, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met het secretariaat via csw-gpio@uva.nl    

Stap 3: Wat moet je verder nog doen en/of weten?

 • Kijk bij de pagina ‘Uitschrijven’ wat je verder te doen staat (bijvoorbeeld het inleveren van je collegekaart).

 • Als aan het einde van het collegejaar nog niet alle studieresultaten verwerkt zijn in SIS of als het onzeker is dat je examendatum in het lopende studiejaar (uiterlijk 31 augustus) valt,  schrijf je dan voor 1 september opnieuw in voor de Bachelor Sociale Geografie en Planologie via Studielink! Als je dat niet doet, kunnen er geen cijfers meer ingeboekt worden en je diploma niet worden aangemaakt. Inschrijving is alleen mogelijk per 1 september of 1 februari (voor die data moet je inschrijving helemaal rond zijn). Tussentijds is inschrijving niet toegestaan. Als je je niet  (voor alle zekerheid) tijdig herinschrijft,  loop je  het risico dat je pas een half jaar later kunt afstuderen.

 • Wanneer je aan alle verplichtingen van de opleiding hebt voldaan en je laatste resultaat in SIS is verwerkt, zal het secretariaat je diploma aanvraag verder afhandelen. Je ontvangt dan een e-mail vanuit SIS dat je je uit kunt schrijven. Je kunt je dan afmelden voor de Bachelor Sociale geografie en Planologie in Studielink zodat je geen collegegeld meer hoeft te betalen. Uitschrijven tussen 1 juni en 31 augustus hoeft echter niet: je inschrijving verloopt automatisch per 31 augustus en er is in die maanden (juni-aug) geen restitutie van collegegeld mogelijk.

 • Als je buiten onze opleiding studiepunten hebt behaald en deze mee wilt laten tellen, vergeet dan niet d.m.v. het keuzevakformulier goedkeuring van de examencommissie te vragen.

 • Als je een minor buiten de UvA hebt gedaan, moet je een officiële kopie (getekend en gestempeld) van het certificaat en/of cijferlijst inleveren bij het onderwijssecretariaat. Vraag dit op bij het secretariaat van de opleiding die de minor aanbiedt. Doe dit ruim op tijd, want soms kan het maken van het certificaat wat langer duren. Deze documenten dien je in te leveren bij de Education Desk Social Sciences, REC B7.00, t.a.v. de Examencommissie Sociale geografie en Planologie. Digitaal inleveren kan ook via csw-gpio@uva.nl.

 • Als je een minor binnen de UvA hebt gevolgd, hoef je geen certificaat aan te vragen. Je moet echter wél je minor aanvragen bij het betreffende secretariaat. Als je minor dan succesvol afgerond is, komt er in SIS een AVV te staan (Aan verplichtingen voldaan). van de minor aan te vragen bij het betreffende secretariaat. Minoren binnen Sociale Wetenschappen kun je aanvragen via minor-csw@uva.nl.

 • Indien je na de bachelor doorstroomt naar één van de masters van de Graduate School of Social Sciences (GSSS), moet je je via Studielink aanmelden voor die master én je online aanmelden bij de GSSS zelf. Zie voor de complete aanmeldprocedure, deadlines voor aanmelding en toelatingseisen de website van de GSSS.

 • Voor aanmelding voor een master bij een andere universiteit heb je soms een bewijs nodig dat je aan alle verplichtingen van de bachelor hebt voldaan (omdat het daadwerkelijke diploma pas in oktober beschikbaar is). Je kunt dan per e-mail bij het onderwijssecretariaat een bachelorverklaring opvragen (edss@uva.nl), en zal worden opgestuurd naar je.
  en afstudeerverklaring voor Masters binnen de UvA is niet nodig. 

 • Neem contact op met het onderwijssecretariaat (csw-gpio@uva.nl) wanneer je nog vragen hebt.       

Stap 4: Wat wordt je afstudeerdatum?

 • Je afstudeerdatum is de laatste dag van de maand waarin je je laatste vak hebt afgerond. Het gaat om de datum waarop je het laatste tentamen hebt gemaakt of paper/scriptie hebt ingeleverd, en niet om de datum waarop je cijfer geregistreerd wordt.  

Stap 5: Diploma-uitreiking

 • Helaas kan de diploma-uitreiking van je Bachelor Diploma voor de opleiding Sociale Geografie en Planologie op 20 april, vanwege de corona maatregelen, niet door gaan.

  Wij streven ernaar in het najaar een diploma uitreiking te organiseren. Dan is er een feestelijke ceremonie en zie je ook je medestudenten om de bachelor goed af te sluiten. Specifieke gegevens en informatie zullen we je te zijner tijd toe sturen.

  Wil je liever niet wachten tot oktober, dan kun je na 1 juni 2020 je diploma afhalen bij de onderwijsbalie van Sociale Wetenschappen (Roeterseiland B7.00). Laat het ons dan weten, dan zorgen we ervoor dat je diploma daar dan klaar ligt.

 

Contactgegevens Onderwijssecretariaat

Zijn er nog onduidelijkheden? Heb je nog vragen? Neem contact op met het onderwijssecretariaat: