Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

ICT-dienstverlener Huawei start in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam het eerste ‘Telecom Seeds for the Future’-programma in Nederland. Dit programma biedt studenten de unieke mogelijkheid hun vaardigheden en branchekennis in de ICT te bevorderen en tegelijkertijd ervaring op te doen met intercultureel werken door kennismaking met de Chinese cultuur.

Kick-off-evenement-telecom-seeds-for-the-future- CEO Huawei samen met Louise Gunning
Louise Gunning en Wonder Wang. Foto's: Hanne Nijhuis.

De kick-off vond plaats op maandag 16 juni, in aanwezigheid van vertegenwoordigers van het Ministerie van het OC&W, de Chinese ambassade en gemeente Amsterdam. Met het programma wil Huawei bijdragen aan de volgende generatie ICT-leiders en studenten steunen in de voorbereiding op de technologie gedreven toekomst. 

Zware selectie

Excellente studenten op het gebied van Science & ICT en Economics & Business doorliepen de afgelopen weken een zware selectieprocedure. Op basis van hun CV, cijferlijst, motivatiebrief en een korte introductievideo werden uiteindelijk vijftien studenten geselecteerd. Zij reizen deze zomer naar China. Huawei bereidt de studenten voor op hun reis met een inhouse day in het Huawei Exhibition Center in Amstelveen. Daar maken de studenten onder meer kennis met de bedrijfscultuur van Huawei en volgen zij een workshop, georganiseerd door de UvA, in Chinese cultuur. 

In China volgen de studenten een cursus aan de Beijing University of Language and Culture, waarin zij de basis van de Chinese taal leren en verder kennismaken met de Chinese cultuur. Daarnaast doen de studenten een week praktijkervaring en nieuwe technische expertise op bij het hoofdkantoor van Huawei in Shenzhen. Na afronding van een ICT-opdracht ontvangen de studenten een certificaat van Huawei en studiepunten van de UvA. 

Kennis en cultuur 

‘Het werven van getalenteerde mensen met ICT-kennis is cruciaal voor innovatie en groei van de ICT-industrie’, licht Wang Dexian, CEO van Huawei Technologies Nederland, het initiatief toe. ‘Als vooraanstaand land in ICT-technologie mag Nederland de nieuwe generatie ICT-talent niet mislopen. Onderwijs en trainingen zijn daarom cruciaal. Het Telecom Seeds for the Future-programma voorziet hierin en geeft studenten daarnaast de kans om de Chinese cultuur te ervaren, wat de culturele uitwisseling zal bevorderen." 

Louise Gunning-Schepers, bestuursvoorzitter van de UvA, vult aan: ‘De globalisering van de arbeidsmarkt creëert een groeiende vraag naar hogeropgeleiden met internationale en interculturele competenties én internationale studie- of werkervaring. Door de krachten te bundelen met Huawei krijgen onze studenten een bijzondere kans om niet alleen hun culturele horizon te verbreden, maar ook om te profiteren van de kennis en expertise van Huawei. Dit geeft hen zeker een voorsprong in hun professionele loopbaan.’ 

Kick-off-evenement-telecom-seeds-for-the-future-Huawei
De studenten met Rijk van Ark (gemeente Amsterdam), Louise Gunning, Wonder Wang en Fang Qingchao (Chinese ambassade).

Over ‘Telecom Seeds for the Future’ 

Huawei ontwikkelde het Telecom Seeds for the Future-programma in samenwerking met vooraanstaande universiteiten en lokale partners. Op dit moment werkt Huawei samen met meer dan 70 universiteiten in meer dan 20 verschillende landen.