De Universiteit van Amsterdam (UvA) staat in de groep 71-80 van de THE World Reputation Rankings 2014, een lijst van de 100 universiteiten met de beste reputaties wereldwijd. Hiermee is de UvA de op een na hoogst genoteerde Nederlandse universiteit. Vorig jaar stond de UvA nog in de groep 81-90.

THE World Reputation Rankings

De reputatieranglijst komt tot stand via vragenlijsten, ingevuld door meer dan 10.000 wetenschappers uit 133 landen. Op de jaarlijkse THE World University Rankings, de overall rangschikking op wetenschappelijke kwaliteit die in oktober 2013 verscheen, staat de UvA op plaats 83.

Harvard University bezet de eerste plaats in de THE World Reputation Rankings 2014, gevolgd door het Massachusetts Institute of Technology (MIT) en Stanford University op respectievelijk de tweede en derde plaats. In totaal staan er vier Nederlandse universiteiten in de top 100: TU Delft (plaats 42), UvA (71-80), Universiteit Leiden (81-90) en Universiteit Utrecht (81-90). Vanaf plaats 51 wordt met ranggroepen gewerkt, omdat de verschillen in scores te klein zijn.