De Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft de beste website van de Nederlandse hogeronderwijsinstellingen. Dit blijkt uit de webranking Hoger Onderwijs 2013. De Hogeschool van Amsterdam (HvA) werd eerste in de categorie hogescholen en tweede achter de UvA in de overall ranking.

De UvA-site scoorde vooral hoog op techniek en inhoud. Mendel Stecher, webmanager UvA: ‘We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt aan de vernieuwing van het UvA-web. Dit is een mooie bevestiging dat we op de goede weg zitten. Maar klaar zijn we natuurlijk nooit.’

In de benchmark worden de websites van alle hogeronderwijsinstellingen beoordeeld op inhoud, gebruikersgemak, vormgeving, social media-activiteit en techniek. De resultaten komen voort uit een combinatie van evaluatie  door  studenten  en een technische  evaluatie  door internetprofessionals.

Initiatiefnemers voor de ranking zijn nieuwsmagazine ScienceGuide en Strategy on Demand, bureau voor internetconsultancy.