Jim Jansen wordt met ingang van 1 november 2014 de nieuwe hoofdredacteur van tijdschrift 'New Scientist'.

Folia Magazine

Sinds 2007 was Jansen (43) hoofdredacteur van universiteitsblad Folia, dat in 2011 met hogeschoolblad Havana fuseerde tot Folia Magazine. Bij New Scientist volgt hij Irene de Bel op, die eerder dit jaar de overstap maakte naar Opzij.

Bron van ideeën en originele geest

'Jim bouwde de afgelopen jaren de samenwerking tussen Havana en Folia uit tot een platform dat meer bracht dan alleen universitaire informatie', aldus Louise Gunning, voorzitter van het College van Bestuur van de UvA-HvA. 'Hij is een bron van ideeën, een originele geest en een inspirator. Ook in zijn nieuwe rol bij de New Scientist zullen wij zeker nog regelmatig contact hebben.'