De Universiteit van Amsterdam (UvA) viert maandag 2 september de opening van het academisch jaar 2013-2014. Diverse sprekers gaan in op het thema ‘Amsterdam in de wereld: China’.

Opening Academisch Jaar 2013, Stormsteeg
Foto: Flickr/Creative Commons

De UvA en China

De UvA is trots op haar lange en bloeiende samenwerking met haar partners in China. De afgelopen jaren is deze samenwerking versterkt en de komende jaren wordt deze verder uitgebreid. Op het gebied van onderzoek bestaan verschillende gezamenlijke initiatieven. Voor studenten biedt deze samenwerking mogelijkheden zich voor te bereiden op een internationale loopbaan.

Tijdens de opening spreken:

• dr. Louise Gunning-Schepers, voorzitter College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam en Hogeschool van Amsterdam
  • prof. Fenrong Liu, hoogleraar Logica en vicedirecteur van de Afdeling Filosofie aan Tsinghua Universiteit in Peking
  • prof. dr. Johan van Benthem, Universiteitshoogleraar Logica en haar toepassingen in de taalkunde, filosofie, informatica en cognitiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam
  • drs. Dimitri de Vreeze, lid van de Raad van Bestuur van DSM

Het muzikaal intermezzo wordt verzorgd door het UvA-Orkest J. Pzn Sweelinck.

Tijd en locatie

De Opening van het Academisch Jaar 2013-2014 vindt plaats in de Aula van de Universiteit van Amsterdam (Singel 411, hoek Spui).

Het programma begint om 15.00 uur precies. De Aula is geopend vanaf 14.30 uur.

Symposium UvA meets China

Op 3 september is er een symposium dat focust op de samenwerking tussen de UvA en China op het gebied van onderwijs en onderzoek. Studenten, medewerkers en andere geïnteresseerden kunnen zich daarvoor aanmelden.

Aula - Oude Lutherse kerk

Ruimte Aula van de Universiteit van Amsterdam