De Bibliotheek zit in een gefaseerde heropening. Vanaf maandag 6 juli breidt de Bibliotheek de fysieke dienstverlening verder uit. Lenen en retourneren kan vanaf dan op meerdere locaties, de Collecties Geesteswetenschappen op UB Singel heropenen en er kunnen weer extra studieplekken worden aangeboden. Ook voor niet-UvA leners is er goed nieuws: voor hen start de dienstverlening weer.

Herstart dienstverlening niet-UvA leners

Vanaf maandag 6 juli kunnen ook niet-UvA leners weer boeken aanvragen, lenen en retourneren bij de UB Singel. Aanvragen kunnen al geplaatst worden vanaf vrijdag 3 juli om 12.00 uur. Onder niet-UvA leners worden verstaan: particuliere leners, alumni en leners van andere universiteiten. Vanaf dinsdag 7 juli is het voor hen ook weer mogelijk een publiekspc te gebruiken voor het raadplegen van de digitale collectie. Reservering vooraf is verplicht. Dit kan via het contactformulier van de bibliotheek.

Bovendien kunnen niet-UvA leners vanaf dinsdag 7 juli de niet-uitleenbare werken uit de open collecties Geesteswetenschappen weer inzien. Ook hier geldt dat een reservering vooraf verplicht is. Dit kan vanaf vandaag, vrijdag 3 juli, via het contactformulier van de bibliotheek.

De herstart van de dienstverlening voor niet-UvA leners geldt uitsluitend voor de locatie UB Singel. In verband met de beperkte ruimte op de verschillende campussen hebben niet-UvA leners geen toegang tot andere bibliotheeklocaties. Daarnaast is het voor niet-UvA leners niet mogelijk om te studeren in de bibliotheek of een studieplek te reserveren, ook niet in de UB Singel.

Lenen & retourneren: meer locaties open

Vanaf maandag 6 juli is het weer mogelijk voor UvA-studenten en -medewerkers om boeken op te halen en in te leveren op het P.C. Hoofthuis en bij het Library Learning Centre op de Roeterseilandcampus. Ook gaat de UB Singel langer open voor het ophalen en retourneren van boeken, dagelijks namelijk van 09.00 – 18.30 uur.

In verband met werkzaamheden aan het dak van het Allard Pierson blijft de onderzoekzaal voorlopig nog gesloten, naar verwachting tot eind juli. Het aanvragen van erfgoedmaterialen is nog niet mogelijk.

Heropening Collecties Geesteswetenschappen UB

Vanaf dinsdag 7 juli is het weer mogelijk om de niet-uitleenbare werken uit de open collectie Geesteswetenschappen op de UB Singel (E-gebouw) te raadplegen. De collectie gaat open van dinsdag tot en met donderdag, van 11.00 – 16.00 uur. Reserveren is verplicht en kan vanaf vandaag, vrijdag 3 juli, via het contactformulier van de bibliotheek.

Extra studieplekken P.C. Hoofthuis

In het P.C. Hoofthuis komt een zeer beperkt aantal studieplekken beschikbaar voor UvA-studenten en -medewerkers. Lees verder hoe je een studieplek reserveert.