De stembussen zijn geopend! Van maandag 31 mei t/m vrijdag 4 juni kunnen alle UvA-studenten stemmen voor de studentenraadsverkiezingen 2021.

Hieronder de belangrijkste vragen over de verkiezingen op een rij:

Hoe kan ik stemmen?

Je kunt online stemmen via de officiële stemoproep van Webelect die je op maandagochtend hebt ontvangen in je mailbox. Je hebt de e-mail ontvangen op het e-mailadres dat bekend is bij de centrale studentenadministratie, dit is meestal je @student.uva.nl-adres. Je hebt stemrecht voor de centrale studentenraad én voor de studentenraad van de faculteit waar jouw studie deel van uitmaakt. Stemmen kan uiterlijk tot vrijdag 4 juni 23.59 uur.

Op wie kan ik stemmen?

In totaal doen er 13 partijen mee aan de studentenraadsverkiezingen. Iedere partij heeft verschillende ideeën over wat goed is voor de UvA. In het online magazine over de verkiezingen kun je vinden op welke partijen je kunt stemmen en wat hun standpunten zijn.

Ga naar het online magazine

Hoe kan ik een keuze maken?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Net als bij bijvoorbeeld Tweede Kamerverkiezingen kun je een Kieswijzer invullen voor de studentenraadverkiezingen. Aan de hand van een aantal actuele stellingen ontdek je welke partij het beste bij je past.

Ga naar de UvA Kieswijzer

Voor nog meer verdieping kun je ook luisteren naar een van de Slim Radio-verkiezingsdebatten met partijen voor de centrale studentenraad of studentenraad van jouw faculteit.

Luister het Slim Radio verkiezingsdebat

Waarom is het belangrijk om te stemmen?

Studentenraden behartigen jouw belangen en werken dagelijks aan het verbeteren van de universiteit. Door te stemmen bepaal jij wie er mag plaatsnemen in de centrale en facultaire studentenraad. Iedere partij heeft verschillende ideeën over wat goed is voor de UvA. Door te stemmen op een partij die staat voor thema’s die jij belangrijk vindt, zorgt er dus voor dat die thema’s hoger op de agenda komen in de studentenraad.

Kortom: door te stemmen draag je actief bij aan een betere universiteit. Maak gebruik van je stemrecht!

Lees meer over de studentenraadsverkiezingen