Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Vanaf 25 mei zijn de onderzoekzaal Allard Pierson, GW collecties en Studiezaal IWO weer open en het raadplegen van de digitale collectie op locatie is voor externe leners weer mogelijk. Vooraf reserveren is verplicht.

Foto: Monique Kooijmans
Foto: Monique Kooijmans

Met ingang van 25 mei is het weer mogelijk om erfgoedmaterialen, archieven en andere bijzondere en zeldzame materialen in te zien op de onderzoekzaal van het Allard Pierson.

Om materiaal in te kunnen zien, dien je een bevestiging te hebben ontvangen voor het door jou aangevraagde materiaal en vooraf een inzageplek in de onderzoekzaal te hebben gereserveerd.

Reserveren verplicht

Het reserveren van een inzageplek kan via het contactformulier op de website van het Allard Pierson. De onderzoekzaal is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.30 - 16.30 uur.

Aanvragen van erfgoedmaterialen kan via de catalogus van de Bibliotheek vanaf dinsdag 25 mei. Materiaal blijft gedurende zeven dagen op naam van de aanvrager gereserveerd.

LET OP:  in verband met werkzaamheden is toegang tot het Allard Pierson tijdelijk alleen mogelijk via de achterzijde van het gebouw.

Afhalen en retourneren niet mogelijk

Het ophalen en inleveren van uitleenbare materialen bij de onderzoekzaal is niet mogelijk. Je kunt uitleenbare werken ophalen en retourneren bij de UB Singel.

GW collecties en Studiezaal IWO weer open

De collecties Geesteswetenschappen op UB Singel en P.C. Hoofthuis zijn vanaf 25 mei ook weer toegankelijk. Reserveren vooraf is verplicht. Openingstijden zijn: maandag t/m vrijdag van 13.00-17.00 uur.  Er kan telefonisch gereserveerd worden via: 020 525 1405.

Ook de studiezaal op het boekendepot IWO is weer geopend. Reserveren kan door 1 week van te voren te mailen naar depots@uva.nl. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur.

Raadplegen digitale collectie voor externe leners weer mogelijk

Vanaf 25 mei is het weer mogelijk om een collectiepc te reserveren om de digitale collectie te raadplegen. Reserveren kan telefonisch via 020 -525 1405
De collectiepc’s zijn beschikbaar maandag t/m vrijdag van 13.00-17.00 uur.

Bekijk de actuele openingstijden.

Vragen? Neem contact met de Bibliotheek op.