Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Succesvol studeren

Succesvol Studeren is er voor de student die meer uit zijn of haar studie wil halen, of misschien wat extra informatie of kennis kan gebruiken om goed te studeren.

Als je begint met studeren zal veel vreemd en nieuw zijn, vooral als je de eerste van je familie bent die naar de universiteit gaat. Met deze website wil Studenten Services van de UvA je helpen een goede start te maken, je tips geven bij het studeren en je ondersteuning bieden als je daar gedurende je studie behoefte aan hebt.

Studievaardigheden

Gedurende het gehele jaar biedt de afdeling Studenten Services van de UvA workshops en trainingen voor zowel Nederlandse als internationale studenten.

Studietips

Iedereen leert en studeert op zijn eigen manier. Studenten Services heeft een aantal tips en adviezen op een rij gezet om meer uit je studie te halen.

E-coaching

E-coaching is een vorm van coaching die online plaatsvindt. Tijdens het e-coachingstraject werk je zelf actief aan je eigen ontwikkeling, waarbij de coach je ondersteunt.

Academische ontplooiing

Academische ontplooiing is een groeiproces waarbij je stap voor stap ontdekt wat je wilt en waar je goed in bent binnen de academische wereld. Je ontdekt gedurende je studie welke vakken je meer interesseren, wat je studie jou kan bieden en wat je na het afronden van je studie zou willen doen.

Wegwijs worden

Word wegwijs op de universiteit, in een nieuwe omgeving, in het studentenleven.

Bijzondere groepen

Voor een aantal groepen heeft Studenten Services van de UvA extra informatie.

Header image by Alexis Brown (Unsplash)