Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Studenten Services

Studenten Services

Studenten Services stimuleert en ondersteunt studenten om het beste uit hun studie en studentenleven te halen. Bij Studenten Services kun je terecht voor uiteenlopende ondersteuning en begeleiding voorafgaand aan, tijdens en soms ook na je studie. Mochten wij je niet kunnen helpen, dan verwijzen we je altijd naar de faculteit of afdeling die dat wel kan.

 • Service aan internationals: Housing en Immigration

  Housing

  De UvA biedt een housing service aan internationale eerstejaars bachelor- en masterstudenten en uitwisselingsstudenten (short stay), en daarnaast aan internationale PhDs en andere UvA-werknemers (long stay). De centrale afdeling Housing is onderdeel van Studenten Services.

  UvA Staff Housing

  Residence Assistants (RA's)

  De Universiteit van Amsterdam biedt internationale studenten huisvesting aan in Amsterdam. Op deze studentencomplexen wonen, te midden van 80-150 internationale studenten, Nederlandse studenten die de functie van Residence Assistant (RA) vervullen. Deze RA's fungeren als intermediair tussen de internationale bewoners, woningcorporatie De Key en de UvA en HvA. Ze zijn het aanspreekpunt voor studenten met vragen over de UvA en de stad, helpen hen op weg en zorgen voor een leefbaar en veilig pand.

  Immigration

  Nieuwe internationale studenten worden begeleid bij het regelen van officiële procedures voor verblijf en andere praktische zaken door Immigration van Studenten Services.

  Practical matters