Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Studeren met een functiebeperking

Autisme Spectrum Stoornis (ASS)

Heb je ASS en heb je daardoor studieproblemen of wil je ze voorkomen? Dan kun je mogelijk gebruik maken van de extra studiebegeleiding die de UvA biedt.

Voorwaarden

Een door een GGZ-instelling, particulier psycholoog of psychiater gestelde diagnose en ambulante begeleiding vanuit de GGZ. Wij vragen een eigen bijdrage van €7,50 per keer.

Doel

Het bijtijds onderkennen en voorkomen van problemen die kunnen leiden tot studievertraging.

Inhoud

Als student krijg je een vaste begeleider toegewezen (ouderejaars student Psychologie of Orthopedagogiek) waarmee je op een vast tijdstip afspreekt. Je bespreekt je studieactiviteiten en eventuele problemen waar je tegenaan loopt. De begeleider maakt, samen met jou, een studieplan. Waar nodig passen jullie dit aan. Op deze manier zullen problemen die kunnen leiden tot studievertraging tijdig onderkend kunnen worden. Zo nodig bieden we ook hulp bij het contact met docenten, studieadviseurs of decanen.

Aanmelden

  • Voldoe je aan de voorwaarden en heb je interesse? Neem dan contact op via een e-mail aan studiebegeleiding-sts@uva.nl. Je krijgt dan een aanmeldingsformulier toegestuurd, waarna  een studentenpsycholoog een afspraak met je maakt om te bepalen of je gebruik kunt maken van onze begeleiding.
  • Voldoe je niet aan de voorwaarden en heb je klachten die je doen denken aan ASS en wil je daar eens over praten? Dan kun je een afspraak maken met een studentenpsycholoog. (N.B. het Bureau Studentenpsychologen doet geen onderzoek en stelt geen diagnose.)