Op 17 januari is er een heel bijzondere editie van het maandelijkse sterrenkijk-event in ons Anton Pannekoek Instituut. Deze avond zal het sterrenkijken namelijk worden gecombineerd met een speciaal concert. De band TRIFID treedt op met hun voorstelling ‘Sounds of Interstellar Space’. Studenten en medewerkers kunnen dit event met 50% korting bijwonen!

Uit de omschrijving van de band zelf:

Sounds of Interstellar Space is een beleving: ondergedompeld worden in de mysterieuze wereld van het universum, waarbij muziek en wetenschap samensmelten. Accordeonist Rik Cornelissen, vibrafonist Vincent Houdijk en contrabassist Maciej Domaradzki, samen vormen zij TRIFID, gaan op tournee met hun nieuwe programma Sounds of Interstellar Space. Het titelstuk is geschreven op basis van recent door de NASA en ESA opgevangen golven in de buurt van Saturnus.

Behalve het concert is er een lezing door astrofysicus Nathalie Degenaar, die vertelt over de 'geheimen' van het heelal en inzoomen op de zwarte gaten en neutronensterren. Ook is er een workshop ‘waarnemen met grote telescopen’. Het event begint om 20:00 en duurt tot ongeveer 22:00.

Tickets bestellen

Tickets kunnen worden besteld via Eventbrite. Klik om korting te krijgen eerst op ‘tickets’ en daarna op de blauwe tekst ‘promotiecode invoeren’. De kortingscode is m20.

Bestel hier toegangskaarten