Volgende week wordt er een start gemaakt met de voorbereidende werkzaamheden voor een interne verbouwing in Gebouw D van Science Park 904. De grote labhal zal worden verbouwd om meer studieplekken te creëren voor studenten.

Artist impression van de nieuwe studie eilanden

Om in de behoefte naar meer studieruimte voor studenten te voorzien worden er in de experimeerhal in bouwdeel D 114 studieplekken gecreëerd. Er komen drie afgesloten eilanden in de hal te hangen, met ieder een toegang vanaf de gang op de eerste verdieping van D (doorloop tussen gebouwen C en F). De studieplekken worden ingericht in samenwerking met de Universiteitsbibliotheek.

In de hal staan enkele grote experimentele opstellingen van het Institute of Physics (IoP). Bij het ontwerp en de planning van de werkzaamheden is vanzelfsprekend zoveel mogelijk rekening gehouden met de hoogwaardige maar kwetsbare onderzoeksapparatuur die op de begane grond staat, en voor een groot deel zal blijven staan. Gedacht is hierbij onder meer aan eisen t.a.v. trillingen, akoestiek en klimaat, maar ook het minimaliseren van de overlast door de bouwwerkzaamheden.

Planning

De voorbereidende werkzaamheden starten in de week van 16 december. De eerste fase van het constructiewerk - de montage van de hangende staalconstructies waar de eilanden op worden opgebouwd – zal in verband met geluidsoverlast beginnen tijdens het kerstreces en zal tot in de tweede week van januari duren. In een tweede bouwfase in de loop van 2020 zal de bouw van de eilande worden afgerond. Naar verwachting zijn de studieplekken vóór het nieuwe collegejaar gereed voor gebruik.