Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Vakaanmelding

Natuurkunde, Wiskunde en Scheikunde

Om onderwijs te kunnen volgen, moet je je elk semester tijdens de aanmeldperiode aanmelden voor vakken. Je bent dan ook meteen aangemeld voor de tentamens, eventuele hertentamens en de Canvaspagina van het vak.

Aanmeldperiodes

Regel je aanmelding voor vakken tijdens de aanmeldperiode, alleen dan heb je gegarandeerd een plaats in verplichte vakken. De aanmeldperiodes voor de bachelor- en de mastervakken vind je via de volgende link.

Stappenplan vakaanmelding

Stap 1 (geldt alleen bij vakaanmelding voor semester 1): Regel je herinschrijving via Studielink

Doe via Studielink een inschrijfverzoek voor de opleiding bij de UvA. Hiervoor heb je je DigiD nodig. Het kan 2 werkdagen duren voordat je je kunt aanmelden voor vakken.

Stap 2: Kies je vakken

Ga naar de Studiegids, zoek je opleiding en kies je vakken. Schrijf je alleen in voor vakken die je ook echt van plan bent te gaan volgen.

Stap 3: Voeg je vakken toe aan de Planner

Ga naar uva.nl/vakaanmelden, zoek je vakken en klik op ‘Toevoegen’.

Stap 4: Bekijk je rooster

Ga naar tabblad Planner en bekijk het rooster van je vakken via ‘Toon rooster’. Let op overlap in hoorcolleges en (her)tentamens.

Stap 5: Voltooi je vakaanmelding

Ga naar tabblad Planner, vink de vakken aan waarvoor je je aan wilt melden en klik vervolgens op ‘OK’.

Stap 6: Controleer je vakaanmelding

Ga naar tabblad 'Overzicht Aanmeldingen’ en controleer je vakaanmeldingen.

Afmelden voor vakken

Meld je af voor vakken via uva.nl/vakaanmelden. Ga naar tabblad ‘Overzicht Aanmeldingen’, vink het vak aan, klik op 'Afmelden' en vervolgens op ‘OK’. Afmelden voor vakken kan uiterlijk tot twee weken voor het einde van het vak.

Het is belangrijk om je af te melden voor de vakken waaraan je niet deelneemt, aangezien de organisatie van het onderwijs rekening houdt met het aantal studenten.