Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Minor

In de bachelor heb je 30 EC vrije keuzeruimte. Deze keuzeruimte kun je vullen met de keuzevakken die worden aangeboden door jouw opleiding, maar ook met een minor of met keuzevakken van andere opleidingen. Deze andere opleidingen kunnen binnen de faculteit zijn, maar ook buiten de faculteiten FNWI en FEW of zelfs op een andere universiteit (ook in het buitenland) zijn.

Let op:

  • Het aanmelden voor een minor moet vaak eerder dan de reguliere vakaanmelding. Oriënteer je daarom vroeg op een minor en let er op of er een aparte deadline is voor het aanmelden voor die minor.
  • Als je ingeschreven bent voor een minor, betekent het nog niet dat je automatisch in de vakken van die minor wordt ingeschreven. Tijdens de reguliere vakaanmelding moet je je zelf voor de vakken van de minor inschrijven.
  • Voor het meetellen van een keuzevak in het vakkenpakket voor het examen van de opleiding is goedkeuring door de examencommissie nodig. Erkende minorprogramma's worden altijd goedgekeurd. Keuzevakken die door de opleiding zelf aangeboden worden, worden ook altijd goed gekeurd
  • Voor het anders invullen van vrije keuzeruimte geldt: Van de vrije keuzevakken mag in beginsel maximaal 12 EC met eerstejaars vakken worden ingevuld.

Een overzicht van keuzevakken binnen de UvA vind je in de digitale studiegids.

Inschrijven voor keuzevakken buiten de opleiding

Als je aan een andere faculteit of misschien zelfs universiteit een vak wilt volgen, moet je je altijd inschrijven. Voor vakken die binnen de UvA worden gegeven, kun je je meestal opgeven via SIS. Als je vakken bij de VU wilt volgen moet je je aanmelden via VUnet. Mocht dit niet lukken, dan moet je contact opnemen met het onderwijsinstituut van de opleiding waar je het vak wilt gaan volgen.

Voor vakken buiten de UvA moet je altijd contact opnemen met het onderwijsinstituut van de andere universiteit. Zij kunnen je precies vertellen hoe je je moet inschrijven. Doe dit wel ruim van tevoren, zodat je je nog op tijd kunt aanmelden.

Inschrijving als bijvakstudent

Als je een keuzevak wilt volgen buiten de UvA word je bij de andere universiteit ingeschreven als bijvakstudent. Je krijgt van deze universiteit tevens een collegekaart, zodat je gebruik kunt maken van de voorzieningen van de andere universiteit.

Soms word je ook bij de UvA ingeschreven als bijvakstudent als je een keuzevak gaat volgen aan een andere faculteit dan de FNWI.