Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Tentamenvoorzieningen

Voor studenten met functiebeperking

Wanneer kom je in aanmerking voor een voorziening?

Afhankelijk van de beperking die je hebt, kun je in aanmerking komen voor een bepaalde tentamenvoorziening. De voorziening is noodzakelijk om je tentamen te kunnen maken, maar mag niet in strijd zijn met de eindtermen van de opleiding. Neem contact op met een studentendecaan om de mogelijkheden die er voor jou zijn te bespreken.

Wanneer geldt de toegekende voorziening?

De voorziening geldt alleen bij:

 • tentamens waarvoor je in Datanose hebt aangegeven dat je van de voorziening gebruik wilt maken. Instructies hiervoor ontvang je via e-mail nadat de voorziening is toegekend;
 • tentamens van vakken van de FNWI. Als je ook vakken volgt bij een andere faculteit informeer dan daar of en hoe je van deze voorziening gebruik kan maken.

Waar moet je rekening mee houden?

Houd rekening met het volgende:

 • Aanmelden voor gebruik van een voorziening doe je in Datanose per tentamen en kan uiterlijk tot 3 weken voorafgaand aan de tentamendatum.
 • Aanmelden is vereist voor elk toetsmoment waarbij je van de voorziening gebruik wilt maken.  Houd er rekening mee dat in het geval van een hertentamen je je weer opnieuw aanmeldt voor de voorziening voor het betreffende hertentamen.
 • Indien je aanspraak maakt op extra tentamentijd geldt het volgende:
  • Tentamens tot 2 uur (<2 uur):  15 minuten extra tijd;
  • Tentamens van 2 uur of meer (≥2 uur): 30 minuten extra tijd.
 • Je maakt het tentamen op dezelfde locatie als de reguliere studenten tenzij anders vermeld in je persoonlijk rooster in Datanose.
 • Mocht je de voorziening ‘Maatwerk’ hebben ontvangen, bespreek dan met de studieadviseur (van de opleiding waar je vakken volgt) hoe de extra voorziening getroffen kan worden.
 • Indien je niet deelneemt aan een tentamen van een vak waarvoor je staat aangemeld, dien je je uiterlijk drie weken voorafgaand aan het betreffende tentamen af te melden voor de extra voorziening via Datanose. Is de deadline verstreken dan kun je je aanmelding intrekken door het sturen van een e-mail naar: tentamenbureau-fnwi@uva.nl (vermeld je naam, de naam van het vak en de tentamendatum). Bij hertentamens wordt je aanmelding automatisch geannuleerd wanneer je een voldoende voor de eerste kans behaald hebt.

Vragen?

Lukt het niet om je aan te melden voor extra tijd of is er een ander probleem meld dat dan bij tentamenbureau-fnwi@uva.nl. Mocht je vragen hebben over dit beleid of over jouw persoonlijke situatie, neem dan gerust contact op met de studieadviseur.