Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Masterfase

Denk op tijd na over wat je wilt doen als je straks je bacheloropleiding hebt afgerond. Wil je aan het werk, een jaartje op reis, of kun je niet wachten om door te gaan met een masteropleiding in binnen- of buitenland? De mogelijkheden zijn er, maar het maken van de - voor jou - beste keuze is niet altijd makkelijk.

 • Oriënteren op een Master

  Deze informatie is er vooral om je bij de keuze voor een masteropleiding te helpen. Het aanbod aan masteropleidingen in binnen- en buitenland is groot, en daarom is het verstandig je op tijd te oriënteren op de mogelijkheden en instroomeisen van verschillende masters. Een goede voorbereiding is het halve werk! Als je je wilt oriënteren op een Master kun je op onderstaande pagina een greep uit het aanbod vinden (zowel UvA als daarbuiten). Als je hulp nodig hebt bij het kiezen van een Master, kijk dan op de pagina Masterkeuze voor een stappenplan en de ondersteuning die het Student Careers Centre biedt.

 • Master gevonden?

  Als je een Master gevonden hebt die bij je past, kijk dan op onderstaande link waar je rekening mee moet houden voor je je in kunt schrijven.

 • (Nog) geen Master?

  Je kunt er uiteraard ook voor kiezen (nog) geen master te doen, maar te gaan reizen of (tijdelijk) te gaan werken. Daarover vind je op deze website geen uitgebreide informatie.

  Voor informatie over en tips voor het vinden van een baan kun je het beste contact opnemen met het UvA Student Careers Centre.