Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Studiemateriaal

Studiemateriaal

Studiemateriaal

Studieboeken

Je kunt je boeken bestellen via de studievereniging ACD. Hiervoor moet je wel lid worden van de studievereniging.

Meer informatie over de prijzen, data en procedures vind je op de website van de ACD

Website ACD

Boekverkoop ACD

Syllabi en readers

Sommige vakken maken gebruik van een syllabus of reader. Deze zijn online verkrijgbaar via UvA Readers Online. De meeste syllabi en readers kun je downloaden en digitaal gebruiken. Je kunt een syllabus ook uit laten printen en bij je thuis of op een afhaalpunt laten bezorgen via Printing on Demand. In de studiegids kun je vinden welk vak gebruik maakt van een syllabus of reader.

Voor sommige vakken, zoals Tutoraat Scheikunde en bepaalde practica ben je verplicht een uitgeprint exemplaar te hebben. Bestel deze op tijd, de levertijd is meestal tussen 3 tot 5 dagen.

Readers Online

Laptop

Bij Scheikunde wordt volgens het Bring Your Own Device (BYOD) principe gewerkt: je werkt bij computerpractica op je eigen laptop. Dit betekent dat je verplicht bent om een eigen laptop aan te schaffen. Je kunt in principe zelf kiezen wat voor laptop en besturingssysteem je wilt, maar er zijn wel minimumeisen vastgesteld. Mocht je moeite hebben met het vinden van een geschikte laptop, dan is hiereen lijstje te vinden met geschikte modellen.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van je laptop, maar er wordt op een aantal manieren ondersteuning geboden:

  • Op deze pagina staan installatieinstructies en licentiegegevens voor veelgebruikte software.
  • Iedere dinsdag en donderdag van 12:00-13:00 is er een ‘laptopspreekuur’ in B1.16 (de ruimte direct rechts van de bibliotheekbalie) waar je terecht kunt met alle problemen met je laptop. Buiten het spreekuur kan je per e-mail terecht bij Team Laptopondersteuning.
  • De eerste twee weken van het academisch jaar is er tijdens werktijden een laptophelpdesk in B1.19A (de eerste glazen zelfstudieruimte).