Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Nieuwe studenten Scheikunde

Nieuwe studenten Scheikunde

Heb je je voor het studiejaar 2020-2021 voor het eerst ingeschreven voor de opleiding Scheikunde dan vind je hier nuttige informatie over de opleiding.

Heb je vragen over je inschrijving bij de UvA?

Mocht je vragen hebben over je inschrijving bij de UvA, neem dan contact op met de Student Service Desk, Roetersstraat 11 (020 -525 1401).

Heb je vragen over je inschrijving bij de VU?

Mocht je vragen hebben over je inschrijving bij de VU, neem dan contact op met de Centrale Studentenbalie (020 -598 5020).

Studiestarter

Hierin vind je nuttige informatie over de opbouw van onze onderwijsprogramma’s, de studiefaciliteiten, de begeleiding vanuit de faculteit en wat er naast je studie te doen is.

Eerste mailing aankomend studenten

Half juli wordt een mailing verstuurd aan aankomende studenten. Hierin staat belangrijke informatie die je nodig hebt voor het begin van het collegejaars. Houd je mail dus in de gaten.

Onderstaand vind je alvast belangrijke informatie over de opleiding en een welkomstbrief van de studievereniging.

Opleidingsintroductie

Op 25 augustus – tijdens de UvA Intreeweek – vindt de introductie van de opleiding plaats. Vanwege de maatregelen rond COVID19 zal de opleidingsintroductie in aangepaste vorm worden georganiseerd. Waarschijnlijk zal er wel een dagdeel op Science Park 904 zijn, zodat je kennis kunt maken met je tutor en je medestudenten. Je ontvangt hier in augustus meer informatie over.

Studiemateriaal en laptop, bestel op tijd!

Boeken en syllabi die je voor de opleiding nodig hebt kun je via de studievereniging bestellen. Zie onderstaande link voor meer informatie.Verder wordt er van alle eerstejaarsstudenten verwacht dat zij een laptop hebben. De laptop wordt o.a. gebruikt bij (computer)practica. Een Chromebook, iPad of tablet voldoet niet aan de laptopvereisten

Hardware en software kun je o.a. voordelig aanschaffen via SURF dienst Surfspot Cloud https://www.surfspot.nl/. Voor korte verslagen en presentaties wordt doorgaans gebruikt gemaakt van het Microsoft Office pakket. Ook dit kun je aanschaffen via Surfspot.

Studieprogramma

Je eerste anderhalf jaar bestaat uit verplichte vakken uit de verschillende disciplines binnen de chemie. Daarna krijg je meer ruimte om zelf richtingen te kiezen. De opleiding wordt verzorgd door onderzoekers en docenten van de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam. Al meteen in het eerste jaar zul je regelmatig onderwijs volgen op locaties van beide universiteiten.

Zie voor meer informatie onderstaande link.

Studie & functiebeperking

Als je een functiebeperking hebt die mogelijk een belemmering voor je studievoortgang kan veroorzaken, dan adviseren wij je om dit vroegtijdig door te geven aan de studieadviseur van jouw opleiding: Ambi Oosterhout. Er zijn mogelijkheden voor extra ondersteuning en begeleiding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan extra tentamentijd bij dyslexie, hulp bij studieplanning of aanpassingen tijdens practica.

Zie ook onderstaande link.

Roosters

Vanwege de maatregelen rond COVID19 zal veel onderwijs online zijn en maar beperkt op locatie. Er wordt op dit moment nog gewerkt aan de roosters voor het komend jaar. Pas in augustus zullen de definitieve roosters op DataNose staan.

Studievereniging

Elke opleiding heeft een eigen studievereniging. Voor de scheikunde opleiding is dit het ACD. Zie voor meer informatie onderstaande link.

Eerstejaarsweekend

Een eerstejaarsweekend (EJW) mag je als aankomende student van de UvA absoluut niet missen. Ieder jaar organiseren de studieverenigingen van wiskunde, natuur/ en sterrenkunde en scheikunde gezamenlijk een eerstejaarsweekend (EJW).  Vanwege de COVID19 maatregelen zal het EJW dit jaar de vorm van een festival krijgen. Meer informatie hierover volgt later.

Meer informatie vind je in onderstaande brief.