Heb je goede studieresultaten en ben je op zoek naar een extra uitdaging? Misschien is het honoursprogramma dan iets voor jou!
Je volgt tijdens je bacheloropleiding extra studieonderdelen met een studielast van minimaal 30 EC bovenop die van het reguliere programma. Je krijgt hiermee de mogelijkheid om je studie nóg interessanter te maken door je te verbreden en/of de diepte in te gaan. Bovendien biedt het behalen van het honours certificaat goede perspectieven op stages, (top)masteropleidingen in binnen- en buitenland en banen.
Er is een aantal eisen waar je aan moet voldoen om met een honours aantekening af te studeren, deze vind je hier, maar binnen deze kaders is er veel ruimte om je eigen programma samen te stellen. Als je het lastig vindt om te kiezen, kun je altijd aankloppen bij de honourscoördinator van je opleiding om mee te denken over de (on)mogelijkheden.
Je volgt minimaal 6EC aan interdisciplinair onderwijs en 6EC aan disciplinaire vakken. Voor de overige 18EC heb je alle vrijheid om zelf te bepalen wat je het meest interessant vindt. Je kunt deze vullen met meer chemie vakken, maar je kunt ook buiten je eigen opleiding of instelling vakken volgen.
Je hebt hierbij keuze uit:
Je kunt hierbij onder andere kiezen uit:
18 EC vrije keuze uit het vakken aanbod van UvA en VU, waaronder te denken valt aan:
De examencommissie kan in sommige gevallen afwijken van bovengenoemde verdeling tussen Scheikunde (6 EC), Interdisciplinaire vakken (6 EC) en vrije keuze, mits de student dit goed weet te motiveren.
Je studieresultaten in de eerste periode van de opleiding bepalen of je een uitnodiging ontvangt om deel te nemen aan het honoursprogramma (dat start vanaf het tweede semester van het eerste jaar). Het criterium is dat je na twee onderwijsperiodes 18EC of meer studiepunten moet hebben behaald (‘groen’ tussenadvies) met een cijfergemiddelde van 7,5 of hoger.