Switch to English

De resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2021 zijn bekend! Ruim 31% van alle UvA-studenten heeft tussen januari en maart 2021 hun mening gegeven over hun opleiding en de universiteit. Daaruit blijkt dat jullie de UvA een 3,83 scoren op een 5-puntsschaal. Hiermee scoort de UvA net iets lager dan het gemiddelde van de algemene universiteiten, dat op 3,89 staat. Door een nieuwe en kortere vragenlijst kunnen de resultaten niet vergeleken worden met eerdere NSE edities.

Naast hun algemene tevredenheid hebben UvA-studenten de universiteit en hun opleiding ook een score gegeven voor verschillende thema’s, zoals de inhoud van de opleiding en de aansluiting op de beroepspraktijk. Op die losse aspecten gaven jullie de UvA als scores:

Score

Inhoud en opzet

Aansluiting beroepspraktijk / loopbaan

Studiebegeleiding

Toetsing en beoordeling

Betrokkenheid en contact

Resultaten per faculteit

Het Amsterdam University College (AUC) krijgt dit jaar UvA-breed van haar studenten de hoogste algehele tevredenheidsscore, namelijk een 3,93 op een 5-puntsschaal! Voor de andere faculteiten zijn de resultaten voor algehele tevredenheid:

Faculteit

Score

ACTA

AUC

AMC

FdR

FGw

FMG

FNWI

NSE tijdens de coronacrisis

De Nationale Studenten Enquête valt onder verantwoordelijkheid van Stichting Studiekeuze123. In 2020 koos Studiekeuze123 ervoor de NSE te annuleren door de grote invloed die de coronacrisis in maart 2020 had op het onderwijs. Hoewel ook in 2021 studenten nog (grotendeels) thuis moesten studeren, heeft Studiekeuze123 jullie dit jaar wel gevraagd om de Nationale Studenten Enquête in te vullen. Het is daardoor mogelijk dat de coronacrisis invloed heeft gehad op de resultaten van de vragenlijst.

Wat is de NSE?

De Nationale Studenten Enquête (NSE) is een landelijk onderzoek waarin ruim 270.000 studenten jaarlijks hun mening geven over hun studie en opleidingsinstelling. De resultaten zijn een belangrijk instrument voor de UvA om te zien waar studenten wel of (nog) niet tevreden mee zijn. Resultaten van deze enquête worden UvA-breed uitgebreid geanalyseerd en waar mogelijk omgezet in verbeterinitiatieven. Zo werd eerder op basis van NSE resultaten een job board opgezet voor studenten en alumni en kunnen studenten nu ook de uitkomsten van vak evaluaties inzien.

Meer informatie

Ben jij benieuwd naar de uitgebreide NSE scores voor jouw faculteit of welke verbeterpunten daaruit voortkomen? Houd dan de nieuwsberichten van jouw faculteit in de gaten. Of lees verder in de A – Z lijst.