Switch to English

De Nederlandse Hogeronderwijspremie wordt ieder jaar door OCW uitgereikt aan onderwijsteams die een bijzondere prestatie leveren. Genomineerde teams maken kans op een geldbedrag van € 1,2 miljoen, € 800.000 of € 500.000. Werk jij met jouw team samen aan het verbeteren of vernieuwen van onderwijs? Lees verder en meld het team uiterlijk 5 juli 2021 aan om mee te dingen naar de premie.

Voordracht onderwijsteam UvA

De UvA kan voor de Nederlandse Hogeronderwijspremie 2022 één voordracht indienen van een succesvol onderwijsteam, dat in de afgelopen vier jaar een voortreffelijke of bijzondere prestatie heeft geleverd ten aanzien van vernieuwing en/of verbetering van het hoger onderwijs. In aanmerking komen teams van 2 tot 10 leden in verschillende rollen, zoals docenten, onderwijsdirecteur, promovendi, student-assistenten.

Aanmelden, selectie en voordracht

De Universitaire Commissie Onderwijs (UCO) van de UvA stelt een longlist samen van onderwijsteams die genomineerd zouden kunnen worden namens de UvA. Ook medewerkers en studenten kunnen uiterlijk maandag 5 juli 2021 een project voordragen, via dit aanmeldformulier.

Voor de longlist hoeft nog geen complete aanvraag te worden uitgewerkt. Uit de longlist stelt de UCO een shortlist samen van maximaal drie onderwijsteams. Deze drie teams werken tussen 15 juli en 1 september 2021 een projectbeschrijving uit. Op basis van de projectbeschrijvingen selecteert de UCO de definitieve voordracht van de UvA voor de Nederlandse Hogeronderwijspremie 2022. Deze aanvraag wordt verder uitgewerkt door het genomineerde team met een werkgroep uit de UCO, een redacteur en een vormgever. De aanvraag moet door de UvA uiterlijk 1 november 2021 worden ingediend.

Over de Nederlandse Hogeronderwijspremie

In maart 2021 heeft de minister de eerste Nederlandse Hogeronderwijspremie (NHOP) uitgereikt. De premie is in het leven geroepen om de waardering van onderwijs met een grote of bijzondere impact te vergroten en dit onderwijs te belonen. De premie wordt uitgereikt aan onderwijsteams die een voortreffelijke of bijzondere prestatie hebben geleverd ten aanzien van vernieuwing of verbetering van het onderwijs. De premie (€1.2 miljoen voor de nummer 1) wordt jaarlijks uitgereikt aan drie onderwijsteams uit het hbo en drie uit het wetenschappelijk onderwijs. De premie helpt onderwijsteams projecten te financieren voor de vernieuwing of verbetering van het hoger onderwijs. Zie voor meer informatie de website van de Nederlandse Hogeronderwijspremie.

Heb je vragen? Neem contact op met Roos Eggers via r.eggers@uva.nl.