Eduroam installeren op Mac

Om de eduroam-verbinding op een Mac te herstellen, is het nodig om het Wireless Profile te vervangen. Je kunt dat het beste doen als je op een UvA-locatie bent. Je kunt dan gebruik maken van het draadloze netwerk 'UvA Open Wi-Fi'.

Profile verwijderen:

• Als je verbonden bent met eduroam: verbreek deze verbinding.
  • Open System Preferences.
  • Open Profiles.
  • Selecteer het UvA-profile.
  • Verwijder het UvA-profile door op het minteken te klikken.
  • Geef je Mac-wachtwoord op om deze actie uit te voeren.

Nieuw profile installeren:

• Als je op een UvA-locatie bent: maak verbinding met het draadloze netwerk 'UvA Open Wi-Fi'. Op het Science Park maak je verbinding met 'Amsterdam Science Park'. Op een HvA-locatie kan je 'HvA Open Wi-Fi' gebruiken.
  • Ga naar https://wifiportal.uva.nl
  • Geef je UvAnetID@uva.nl op (LET OP: dit is niet je e-mailadres).
  • Klik op Join Now.

Het bestand SecureW2.mobileconfig wordt gedownload:

• Open SecureW2.mobileconfig.
  • Klik in het Profiles-venster op Continue.
  • Geef twee keer je nieuwe UvAnetID-wachtwoord op.
  • Geef je Mac-wachtwoord op.
  • Het profile is opnieuw geïnstalleerd.
  • Je kunt weer verbinding maken met eduroam.